Tester bekrefter mottakerproblem på iPhone 4

Consumer Reports setter stort spørsmålstegn ved påstandene fra Apple etter grundige tester.

Tester bekrefter mottakerproblem på iPhone 4
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mye ståhei de siste ukene etter lanseringen av Apples fjerde generasjon iPhone. Telefonen har fått toppscore i de fleste tester så langt, men samtidig har det blitt avslørt et mulig problem med signalmottaket.

Det har nemlig vist seg at hvis man berører et felt nederst i venstre hjørne av telefonen når man holder den i hånden, viser mottakerindikatoren på skjermen at svært mye av signalet forsvinner. Kritikere har hevdet at dette kan føre til at samtaler blir brutt, noe Apple nekter for.

Les også: Apple har lansert iPhone 4

"Optisk illusjon"

I et offisielt brev til iPhone 4-kunder, datert 2. juli, tilbakeviser Apple alle påstander, og hevder at problemet er knyttet til en feil i visningen av signalstyrken på skjermen, altså en programvarefeil og "optisk illusjon".

Dette vil bli fikset i en gratis programvareoppdatering som skal komme i løpet av noen uker, skriver Apple i brevet.

Les også: Hvorfor vil de betale SÅ mye for denne telefonen nå?

- Det er et fysisk problem

Consumers Union, amerikanernes svar på Forbrukerrådet, setter imidlertid store spørsmålstegn ved påstanden, etter at deres ingeniører har kjørt kontrollerte tester i et kammer som isolerer ute alt annet enn signalene fra iPhone- og teleleverandøren AT&T. Disse testene viser helt tydelig at det er et signifikant signaltap når det aktuelle området dekkes av hånden. De testet samtidig flere andre telefoner mot samme teleleverandør, blant annet iPhone 3GS og Palm Pre, uten å avdekke de samme problemene med disse.

Løses med tape-bit

Det er imidlertid ikke umulig å omgå problemet, skriver rådet i bladet Consumer Reports. Det aktuelle feltet kan for eksempel dekkes med en tape-bit. Særlig pent blir det imidlertid neppe.

Apple har foreløpig ikke kommentert avsløringene.

Kilde: ConsumerReports.org.

Les også: Her er iOS 4.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer