TEST: Sony Ericsson MPS-60

Sommervarmen har endelig kommet, noe som betyr piknik i parken, med god mat, gode venner og en miniatyrversjon av boomboxen. Les testen av Sony Ericsson MPS-60.

Med Walkman-mobilen godt plantet i lomma er man nemlig perfekt rustet til å nyte den nye sesongen som slo til for fullt sist helg. Allikevel kan det bli en litt ensom og asosial opplevelse, med ørepluggene godt festet. For det er jo først når du kan dytte musikksmaken din over på andre at det blir gøy.

 Foto: Marius Røstad
Foto: Marius Røstad Vis mer


Nå er dette blitt en fryd. Med en Walkman-mobil og de bærbare høyttalerne MPS-60 fra Sony Ericsson har man nemlig overraskende god lyd med seg på farten. Og da mener vi virkelig det vi sier om bærbare høyttalere. De får faktisk plass i de aller fleste bukselommer, selv om det kanskje ikke er det mest behagelige man stapper ned i en trang olabukse. Med en litt større lomme enn vanlig eller en håndveske er det imidlerid helt uproblematisk å frakte meg seg stereoanlegget sitt.

Overraskende lyd

Litt av grunnen til at størrelsen er såpass liten er at høyttalerne faktisk ikke trenger noe ekstra batteri. Man kobler dem rett i mobilen og vips så strømmer lyden ut av høyttalerne. Da tenker sikkert de aller fleste at lyden suger. For miniatyrhøyttalere har ikke for vane å imponere på lydfronten. Her ser det imidlertid ut til at mobilselskapet har fått god hjelp fra lydingeniørene til Sony.

Lyden er nemlig ganske så kraftig. Riktignok må vi påpeke at det ikke er snakk om et par hissige fronthøyttalere til hjemmekinoanlegget. Allikevel ble vi positivt overrasket over både bass og diskant, både på grunn av størrelsen og at man ikke trenger ekstra batterier. Selv om det siste punktet er en sannhet med modifikasjoner. Litt av problemet er nemlig at en slik løsning går utover batterikapasiteten på selve mobilen og at man derfor kanskje burde investert i et ekstra batteri til denne.

 Foto: Marius Røstad
Foto: Marius Røstad Vis mer


For med musikken pumpende kontinuerlig ut av høyttalerne har man kun musikk til festen i en snau håndfull timer. Noe som blir litt i korteste laget, spesielt hvis man i tillegg håper at man skal kunne ta en og annen samtale, samt sende en tekstmelding for å samle flere venner til moro i parken.

Til å fokusere såpass mye på musikk, kamera og en rekke andre ekstrafunksjoner i mobilen virker det som om mobilprodusentene setter altfor lite fokus på batterikapasiteten. Nå er det vel snart på tide at vi får mobiltelefoner som kan brukes aktivt i minst ett døgn med aktivt bruk av alle funksjonene.

Gunstig investering

Nå som utepilsen frister er det imidlertid ikke ønskelig å blakke seg helt, noe som betyr at prisen er ganske viktig. Det er derimot ikke noe problem med disse høyttalerne. Man får faktisk tak i dette settet for kun 249 kroner hvis man er flink til å lete rundt på nettet. Da snakker vi om en helt forsvarlig investering.

 Foto: Marius Røstad
Foto: Marius Røstad Vis mer


Vi er derfor alt i alt mer enn godt fornøyd med disse høyttalerne. Etter en meget vellykket sommerfest med disse som viktig bestanddel ble vi overbevist. Med relativt god lyd, sprekt design og en meget behagelig størrelse, kommer Sony Ericsson MPS-60 til å bli en gjenganger sommeren 2006.

Her finner du våre mobiltester