TEST: Linksys CIT200 - trådløs Skype-telefon

Ny teknologi og gammelt velprøvd brukervennlighet i god kombinasjon? Vi tester Skype-telefon fra Linksys.

Antallet Skype-brukere er enormt, og omfatter alle fra de som lever foran PCen til de som bruker den til bare helt nødvendige og kjedelige oppgaver. Derfor satser også de store produsentene på utstyr til Skype-brukere. Linksys har en trådløs telefon som er skreddersydd for Skype på PC, med installasjon og bruk som er enkelt og rett fram.

I pakken - installasjon

CIT200 heter produktet og består av selve telefonen med 2 oppladbare AAA-batterier, stativ med kabel til strømforsyning for lading, basestasjon med USB-kabel og programvare.

TEST: Linksys CIT200 - trådløs Skype-telefon


Installasjonen er relativt grei, avhengig av USB-porten du plugger basestasjonen i. Vi fulgte anvisningene til punkt og prikke, men fikk en feilmelding om at det var problemer med installasjon av maskinvaren. Da vi tok ut USB-kontakten og satte den inn igjen kom imidlertid alt opp som forventet.

Vi prøvde både å koble baseenheten direkte til PCene og til forskjellige USB 2.0 HUB'er med strømforsyning. På den ene HUB'en fungerte den utmerket, på den andre ikke i det hele tatt.

Skype spør så om du vil tillate den nye programvaren og telefonen å koble seg til Skype, du klikker på "ja"-knappen og det er det hele.

Et lite problem er at telefonen nå blir PCens hoved-lydenhet. Vil du spille mediefiler med lyd fra PCen blir det tull. Løsningen er å sette en annen lydenhet som foretrukket enhet, dette må du selv gå inn i kontrollpanelet for lydoppsettet og ordne.

Til venstre etter installasjon, til høyre etter manuell endring
Til venstre etter installasjon, til høyre etter manuell endring Vis mer


Så må du velge Linksys-enheten som lydenhet i Skype-instillinger.

Linksys valgt i Skype i stedet for "Windows Standardenhet"
Linksys valgt i Skype i stedet for "Windows Standardenhet" Vis mer


I bruk

TEST: Linksys CIT200 - trådløs Skype-telefonTelefonen betjener du enten som en vanlig telefon, ved å trykke på tall-knappene (!) for å slå et nummer. Dette forutsetter selvsagt at du har aktivert Skype Out for å kunne ringe til vanlige telefoner.

For å ringe til en på Skype-kontaktlisten din trykker du på Skype-knappen nederst på telefonen. Da dukker listen opp i displayet og det er bare å skrolle og så trykke på den grønne ringe-knappen når kontakten dukker opp i displayet.

Lydkvalitet

Lydkvaliteten vil som ellers være avhengig av trafikken på Internett. Kvaliteten på mikrofon og høyttaler i selve telefonen vil vi vurdere som helt kurant, på linje med trådløse telefoner generelt.

Rekkeviden var meget bra, selv under vanskelige forhold med mye betong og stålkonstruksjoner.

Vi likte også at ladestasjon og basestasjon er helt uavhengige. Da kan du plassere telefonen helt fritt uten å ta hensyn til PCen og USB-kabelen til basestasjonen.

Konklusjon


Linksys CIT200 er en utmerket løsning for de som foretrekker å ringe på tradisjonelt vis med et telefonapparat, men vil bruke Skype som forbindelse.

Betjeningen er enkel å lære, talekvaliteten er god og rekkevidden er utmerket.

Prisen har vi observert til under 900 kroner i nettbutikker.

Her finner du vår test av Topcoms Skype-telefon