TEST: GN Netcom 9350 - trådløst headset for Skype og Dect

Hvis man bare har ett hode, men flere telefonoppkoblinger, kan det være nyttig med et kombinert oppsett. Vi har sjekket ut en elegant løsning fra GN Netcom.

Det er ikke uvanlig at folk som bruker telefonen mye veksler mellom vanlig fasttelefon og en eller flere PC-baserte tefontjenester. For den optimale komfort er det naturlig å velge en hands-free løsning. GN 9350 er et apparat som kombinerer dette i et elegant design, som også er svært brukervennlig.

Praktisk oppsett

Løsningen består av en rund fot med en holder for det trådløse headsetet. Foten fungerer selvsagt som en lader, og kobles til strømnettet via et adapter, til PCen med en USB-kabel og til uttaket for håndsettet på den ordinære telefonen. Dette håndsettet kobles så til en kontakt på 9350, slik at man kan velge mellom dette og det trådløse.

Det er også en egen kontakt for en "rør-løfter" som fysisk tar av røret på fasttelefonen.

TEST: GN Netcom 9350 - trådløst headset for Skype og Dect


TEST: GN Netcom 9350 - trådløst headset for Skype og Dect


Adkomsten til kontaktene blir langt lettere når du tar av lokket på foten, da dukker det også opp et display og et par kontrollere.

På venstre side av bildet ser du kontroll for overføringen, her stiller du inn kvaliteten på forbindelsen. På høyre side er manøvreringsknappen til displayet.

På innsiden av lokket finner du også en grei oversikt over innstillingene for de forskjellige parametre.

Det trådløse headsettet kan brukes på 3 forskjellige måter. Du kan ha den hengende på øret, noe vi hadde litt problemer med. Dette kan skyldes vårt øres unike design eller at de allerede har en brillestang på seg, andre som testet hadde ingen problemer.

TEST: GN Netcom 9350 - trådløst headset for Skype og Dect


Du kan også feste det i to forskjellige bøyler. Den ene er til å ha oppå hodet, den andre til å ha bak i nakken, hengende over ørene. Begge fungerte utmerket.

TEST: GN Netcom 9350 - trådløst headset for Skype og Dect


Det er også en ekstra batteri/øre-del som har en egen plass i laderen. Med et enkelt håndgrep er du klar for nye 9 timers taletid.

Installasjon og bruk

TEST: GN Netcom 9350 - trådløst headset for Skype og Dect


USB-enheten installerte seg selv, den bruker Windows XP's generiske drivere så ingen installasjonsdisk var påkrevet. Den dukker opp som en lydenhet med inn (mikrofon) og utgang (headsetet) i Windows XP, og må velges i programvaren du bruker til PC-basert telefoni. Vi testet med Skype og det fungerte utmerket.

På foten er det to knapper, den til venstre på bildet er for PC-basert telefon, mens den til høyre er for kobling av headsetet til det vanlige telefonapparatet.

Da er det bare å velge aktuell forbindelse med et knappetrykk når du skal ringe selv eller når det ringer.

Du kan regulere lydnivået direkte fra headsetet, med den lille knappen på enden som kan dyttes i begge retinger. Det er også en mute-knapp som bryter mikrofonen.

Lydkvalitet og rekkevidde


Etter litt justering av nivået oppnådde vi helt utmerket lydkvalitet både i vårt eget øre og hos mottakerene. Mikrofon-bom'en er støydempet og støy fra pust fjernes automatisk.

Rekkevidden er oppgitt til opptil 100 meter, vi hadde ingen problemer med kvaliteten med baseenheten inne i testrommet bak tykk murvegg og oss selv vandrende 40 meter unna ut av kontorlokalet.

Prisen for toppmodellen er 3 250.- eks mva.

Det finnes også andre utgaver av dette systemet, mer informasjon finner du hos www.hodesett.no