Telenor med app-betaling på regningen

Samarbeid med Google gjør at du ikke trenger å bruke kredittkort.

Nå kan Telenor-kunder velge å bli fakturert på telefonregningen i stedet for å belaste kredittkortet i Googles app-butikk.
Nå kan Telenor-kunder velge å bli fakturert på telefonregningen i stedet for å belaste kredittkortet i Googles app-butikk.Vis mer

Fra og med i dag kan norske Telenor-kunder kjøpe apper og bli fakturert på telefonregningen i etterkant, en mulighet svenske Telenor-kunder har hatt siden oktober.

Dermed slipper man å legge inn kredittkortdetaljer i Google Play; app-butikken på Android.

Les også: Slik sperrer du telefonen for dyre SMS-tjenester

Eget skjermbilde i Play

Ordningen er et resultat av en global samarbeidsavtale mellom Google og Telenor, initiert i 2011. Telenor-kunder vil også få et eget skjermbilde i Google Play med 50 redaksjonelt plukkede apper (i hovedsak norske apper i vårt tilfelle), og overgangen skal skje helt automatisk uten at brukeren trenger å foreta seg noe.

En av appene som er håndplukket i flere land enn Norge, er bSafe fra norske Bipper. Den kan være en reddende engel i en nødsituasjon:

Appene som gjør deg tryggere

– I tillegg gjør vi det lettere for kundene å finne igjen Telenor-tjenester som Telenor Faktura, Mine Kontakter og Dekningsappen, sier Stein-Erik Vellan, leder for Mobile i Telenor.

Suksess i Tyskland

App-kjøp med faktura

Hvordan foretrekker du å betale for apper? (Avsluttet)
Med kredittkort(44%)
På telefonregningen(40%)
Jeg kjøper ikke apper(16%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I Tyskland har man innført app-betaling via telefonregningen med stor suksess, der 37 prosent av 2000 undersøkte smarttelefonbrukere foretrekker å betale for apper via telefonregningen, i følge pressemeldingen fra Telenor.

Hva med deg? Vil du heller foretrekke å betale app-kjøpene via regningen enn med kredittkort? Vi hører fra deg i boksen til høyre.

Les mer om Telenors betalingsløsninger: Telenor vil inn i lommeboka di, men er det trygt?