Snart kan også iPhone 5-eiere boltre seg med høy hastighet på det mobile bredbåndet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Snart kan også iPhone 5-eiere boltre seg med høy hastighet på det mobile bredbåndet. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Telenor bekrefter 4G-støtte for iPhone

Kommer i løpet av første halvår i år.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor bekrefter nå at iPhone 5-eiere snart vil kunne dra nytte av LTE - fjerde generasjon mobilt datanett, også kalt 4G. Det vil skje i løpet av første halvår 2013. Dette skriver vårt søsternettsted Digi.no

Les også: Apple må stanse ulovlige 4G-reklamer for iPad i Norge

– Jeg kan bekrefte at vi jobber mot en lansering av LTE over 1800 MHz i flere norske byer. Dette vil skje i første halvår. Men av hensyn både til samtalene med Apple, og utrullingsplanene våre har jeg lyst til å holde kortene litt tett til brystet, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen til avisen.

Dermed vil man kunne oppnå langt høyere internetthastigheter enn hva som er tilfelle med dagens 3G.

Bjørn Amundsen i Telenor. Foto: Per Ervland
Bjørn Amundsen i Telenor. Foto: Per Ervland Vis mer


Flere konkurrerende telefoner kan allerede brukes på 4G-nettet til Telenor, men disse bruker 2,6 GHz-frekvensbåndet. Vi gjorde en kjapp test med noen telefoner i Oslo sentrum tidligere denne uken, og oppnådde hastigheter på mellom 30 og 40 Mbit, både i opp- og nedlastingshastighet.

Les også: Nå kan du surfe på 4G-nettet

Netcom kommer også

Også Netcom bekrefter at både iPhone 5-eiere og andre med 4G-telefoner snart vil kunne dra nytte av hastighetene også i deres nett. Her har utfordringen vært å finne en effektiv svitsjeløsning mellom samtaler og datatrafikk, noe som snart skal være på plass, ifølge Øyvind Vederhus hos Netcom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer om saken hos Digi.no.