Telenor Avidi ekspanderer

Onsdag kveld kjøpte Telenor Avidi Norges tredje største kabel-TV-selskap, alfaNett i Bærum kommune. Vil dette ha noen betydning for deg som er interessert i Internett-tilknytning via kabel-TV-nettet? Og hva er Telenor Avidis planer fremover? Vi har sjekket saken.

For å få Internett-tilknytning via kabel-TV-nettet, må du være tilknyttet en del av nettverket hvor elektronikken i nettverket er i stand til å sende informasjon begge veier, og ikke bare ut til deg. Både Telenor Avidi og alfaNett har hittil tilbudt Internett-tilknytning til en del av sine kunder, og selskapene jobber med å oppdatere nettet slik at flere brukere skal få tilbud om Internett-tilknytning.

Nå har Telenor Avidi signert kjøpskontrakt med Bærum kommune, som er eier av alfaNett. Hvis avtalen godkjennes i Bærums formannskap og kommunestyre og i Telenors styre, vil Telenor Avidi overta tjenesten 1. juni.

Etter overtakelsen av alfaNett blir Telenor Avidi landets største kabel-TV-selskap med 345.000 kunder på landsbasis. Gjennom overtakelsen styrker Telenor Avidi sin posisjon i Østlandsområdet, skriver Telenor i en pressemelding.

Telenor Avidi ekspanderer

Hva skjer fremover?

Vi har spurt administrerende direktør i Telenor Avidi, Svein Aarvik, om hvordan Telenor Avidis oppkjøp av alfaNett vil påvirke tilbudet om Internett-tilknytning via kabel-TV-nettet. Han sier at Telenor Avidi kommer til å bygge ut på Internett-siden, og at dette allerede ligger i planene selskapet har fremover.

Oppkjøpet av alfaNett i Bærum kommer ikke til å ha noen påvirkning på Telenor Avidis utbyggingsplaner ellers i landet, i følge Aarvik.

Bergen og Vestfold er de neste to områdene som står for tur – her vil det bli tilbud om Internett-tilknytning fra Telenor Avidi i 2001, forteller Aarvik til DinSide.

I tillegg sier han at utbygging og utbedring av kabelnettene har prioritet:

- Det å digitalisere nettene er en helt klar satsning, sier Aarvik. Utbygging av et toveis nettverk er en inkorporert del av dette, forteller han videre.

Dagens tilbud

Per i dag tilbyr Telenor Avidi Internett-tilknytning via kabel-TV-nettet i deler av Oslo, Tromsø, Trondheim, Molde og Mo i Rana.

Rundt 83% av husstandene i Bæum kommune er tilkoblet alfaNetts anlegg. AlfaNett har en omfattende infrastruktur i Bærum, som er basert på optiske fibre, koaksialkabelnett og antenneanlegg, i følge Telenors pressesenter.

I en oversikt som inkluderer enkelte tilbydere av Internett via kabel-TV-nettet, har vi tidligere oppsummert tilbudene fra alfaNett og Telenor Avidi. (Merk: Dette er en delvis oversikt. Den inkluderer ikke alle selskap i Norge som tilbyr Internett via kabel-TV-nettet, men er ment å gi et inntrykk av forskjellige tilbud som finnes på markedet).

Her kan du lese mer generell informasjon om Internett via kabel-TV-nettet, og du finner informasjon om andre typer Internett-tilknytning i vår artikkelserie Tema: Internett-teknologi.