<strong>PERIODESURFER:</strong> Bruker du mye mobildata én måned, og mindre en annen? Da kan datarulling være fint å ha, som overfører ubrukt data fra én måned til den neste. Foto: Maskot / NTB Scanpix
PERIODESURFER: Bruker du mye mobildata én måned, og mindre en annen? Da kan datarulling være fint å ha, som overfører ubrukt data fra én måned til den neste. Foto: Maskot / NTB Scanpix Vis mer

Flere operatører kommer med «data rollover»

Telenor , Telia, Djuice, Ice.net, Talkmore og Onecall gir kundene datarulling

Tradisjonen tro følger bransjen hverandre.

Publisert
Sist oppdatert

Dinside meldte nylig hvordan Ice.net og Talkmore kom med «data rollover».

Det betyr å «rulle over» ubrukt data fra én måned til den neste. Har du for eksempel 2 gigabyte (GB) inkludert i mobilabonnementet ditt, får du 3 GB å bruke neste måned om du bare bruker 1 GB måneden før.

Telebransjen har for vane å kopiere hverandres nyheter, og ganske riktig kommer nå stadig flere operatører med datarulling.

Sist ut er selveste Telenor, inkludert Djuice.

Fem rulleoperatører

- Kundene har vist stor interesse for data rollover, og vi ser at flere kunder ikke alltid bruker opp sine månedlige datapakker, sier mobilsjef Bjørn Ivar Moen i Telenor i en pressemelding.

Telenor gir alle privatkunder med mobilabonnement tjenesten, med sparing fra og med mars. Mobilt bredbånd-kunder skal få det fra april.

Og nå tilbyr dermed følgende mobiloperatører datarulling, som Dinside kjenner til:

  • Ice.net
  • Talkmore
  • Onecall
  • Telenor
  • Djuice
<strong>KOMMER SNART:</strong> Telia-direktør Ove-Mathias Lind lover at deres kunder også skal få datarulling snart. Foto: Telia
KOMMER SNART: Telia-direktør Ove-Mathias Lind lover at deres kunder også skal få datarulling snart. Foto: Telia Vis mer

Telia kommer også

Blant annet Telia er et stort hull på denne lista. Men:

- Selvsagt vil også vi i Telia lansere rollover til våre kunder, forteller Telia-direktør Ove-Mathias Lind til Dinside.

Nøyaktig når, og nøyaktig hvordan, kan ikke Telia svare på riktig ennå. Men lanseringen skal være «rett rundt hjørnet», ifølge Lind.

- Vi vil lansere en rollover-løsning som alle våre kunder er fornøyde med og forstår. Slik unngår vi å måtte justere produktet etter noen få dager på grunn av at andre konkurrenter pakker det inn på bedre vis, forteller direktøren, som mener dette er grunnen til at de ikke var først ut denne gangen.

Slik fungerer det

Telenor oppgir at det ikke er noen grense for hvor lenge du kan spare data. Samtidig får du ikke med deg mer enn datakvota, for eksempel maks 2 GB om du har et 2 GB-abonnement, selv om du måtte ha klart å spare opp mer.

Blant annet Talkmore lar deg ikke spare data i mer enn én måned. Det betyr at du kun kan rulle over det du ikke har brukt av forrige måneds datakvote, ikke inkludert den eventuelle ekstra dataen du måtte ha hatt.

Forvirra? Ikke så rart, dette kan være litt vanskelig å forklare, så sjekk gjerne ut eksempelet i vår forrige artikkel. Og husk altså å sjekke hvordan din operatør løser datarulling før du antar noe.

LES OGSÅ:
Alle har fri fart, nå er det dekning det handler om
7 tips for deg som skal bytte mobilabonnement
Så dyrt var mobiltelefoni for ti år siden

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer