Telefonkatalogen la på røret

Da Telenor endelig la ut hele telefonkatalogen gratis på Internett tidligere denne uken, var det mange som endelig trodde de hadde slått 180 for siste gang. Nå ser det imidlertid ut til at de likevel må leve med 180 i overskuelig framtid.

Mens andre land, deriblant Danmark, har hatt telefonkatalogen tilgjengelig gratis på Internett i årevis, har Telenor tatt seg grovt betalt for tjenesten her hjemme.

Nå har imidlertid Telenor – med brask og bram, lansert en gratis tjeneste som lar deg søke i alle de 3.1 millioner registrerte telefonnumrene i Norge. Du må riktignok registrere deg med en rekke personlige opplysninger før du kan ta i bruk tjenesten.

Problemet er bare at flere dager etter lanseringen, har det nærmest vært umulig å gjøre et eneste oppslag, og mange har ikke en gang klart å registrere seg som brukere. Enten blir du møtt med feilmeldinger, eller så har responstiden vært så lang at du har tatt røret og ringt 180 lenge før du har fått resultatene på skjermen.

Undertegnede, som har både ø og å i navnet sitt, fikk selvsagt problemer med dette også da han endelig fikk muligheten til å fylle ut registreringsskjemaet.

Vet ikke når det blir ordnet

Vi tok kontakt med kundeservice hos Telenor, som ikke kunne love noen rask løsning på problemene. Vedkommende vaktperson benektet videre at trafikken har vært større enn forventet på den nye gratistjenesten, og bedyrte at teknikere jobber på spreng med problemene.

Så da er det bare å smøre seg med tålmodighet, og kikke innom www.telefonkatalogen.no med jevne mellomrom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alternativer til Telenor

Dersom du søker telefonnumre til bedrifter, finnes det flere gratis alternativer til Telenors tjenester. Eurocall sine søkesider og Grønne Sider er to av de beste.