Oilist (iOS) – appen som gjør bildene dine til malerier

Telefonen blir fryktelig varm, men resultatene veldig stilige

Nesten så vi kunne ha hengt opp et par av dem på veggen.

PÅVIRK MALINGEN: Oilist maler av seg selv, men lar deg påvirke hvordan resultatet blir underveis. Foto: Pål Joakim Pollen
PÅVIRK MALINGEN: Oilist maler av seg selv, men lar deg påvirke hvordan resultatet blir underveis. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste par årene har det kommet en rekke fotoapper som har imponert oss. Den økte maskinkraften i telefonene, kunstig intelligens, nevrale nett og lignende har gjort at de har kommet seg langt forbi Hipstamatic- og Instagram-filterne som lenge har regjert.

Mange har for eksempel laget rene kunstverk med Prisma, men der Prisma stort sett dreier seg om å velge et filter og vente et par sekunder på resultatet, virker Oilist på en annen måte.

Velg hvordan bildet males underveis

For her «maler» nemlig appen et bilde, mens du kan påvirke det som skjer underveis. Du starter med å velge en malingsstil, og mens bildet tegnes på skjermen, kan du velge funksjoner på bunnen av skjermbildet for å endre på hvordan det males.

KAOS: Velger du kaos-funksjonen, kan du dra «siktet» i en av retningene for å introdusere litt tilfeldighet i bildet.
KAOS: Velger du kaos-funksjonen, kan du dra «siktet» i en av retningene for å introdusere litt tilfeldighet i bildet. Vis mer

Eksempelvis hvor mye farge som skal brukes, hvor tykk pensel, type pensel, retning på penselen (her kan gyrosensoren i telefonen brukes) og så videre. En egen kaos-funksjon lar deg dessuten legge til støy, sleivstrøk og den slags.

Appen virker å være svært tung for prosessoren, og vår iPhone 7 blir glovarm mens vi holder på. Dette er med andre ord ikke noe å sette i gang med om du allerede er litt knapp på batteriet.

Bildet blir for øvrig aldri ferdig malt, så når du synes det ser bra ut, er du nødt til å trykke på en knapp for å lagre det slik det ser ut akkurat nå.

Slik blir resultatene

Under ser du noen eksempler på bilder vi har laget med Oilist-appen (kan trykkes på for stort format). Noen hadde sikkert betalt flere tusen for å henge opp et tilsvarende maleri på veggen:

Synes du bildene ser stilige ut, eller har lyst til å prøve selv, er appen din for 22 kroner (halv pris den første tiden) og kan lastes ned via App store.

Oppløsningen på bildene er for øvrig den samme som på originalbildet, som skulle bety 12 megapiksler om du har en iPhone av nyere årgang.

Oilist for iOS (App store, kr 22,-)

LES OGSÅ:
Hysterisk selfie-app gjør deg til en gammel mann
Google lar deg skanne gamle papirbilder
Nettjenesten som fargelegger sort/hvitt-bilder automatisk

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!