Tar vare på iPhonen for deg

Når man ikke klarer det selv er det lurt med hjelpemidler.

I motsetning til svært mange andre ordinære telefoner har iPhone bare glatte overflater. Dette gir et stilig utseende og god betjeningskomfort, men er samtidig et faremoment. Er du av en eller annen grunn litt glatt på hendene når du tar en iPhone opp av lomma er det større fare for at den bokstavelig talt fortsetter der du slapp. Dermed havner den i fritt fall og kommer til å støte på et eller annet. Noen ganger skjer det ingen skade, men er du uheldig - noe som skjer alle før eller siden - så ender det med ødeleggelser.

iPhone-glassmesteren

Smarte etuier

Problemet er såpass stort at det har dukket opp et enormt tilbud av forskjelige løsninger. Det finnes etuier og futteraler, deksler og beskyttelsesfilmer, utvalget i farger og materialer er mildt sagt omfattende.

Noen er myke og fungerer som støtputer, andre er harde og fungerer som skjold, noen er gode å ta på, andre litt mer spesielle.

Vi har plukket ut noen av de vi mener er smartest fra Apples nettbutikk.

Tar vare på iPhonen for deg


Agent 18 Clear Shield
Vil du ha noe som er minst mulig synlig, men som likevel beskytter mot riper og slag, er et gjennomsiktig skall i hardplast med innvendige gummiputer en fin løsning. Dette skallet hindrer ingen bruksområder, det er åpninger for alt, som kameralinse, tilkoblinger og knapper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen er 279 kroner

Juice Pack Air fra mophi
Dette er en kombinasjon av etui og ekstra batteri, som gir dobbelt så lang levetid som det interne batteriet. Kapasiteten er på 1200 mAh som gir opptil 270 timer i ventemodus, eller opptil 6 timer videoavspilling. Dette er altså i tillegg til det interne batteriet.

GJØR MOBILEN STØRRE: Batterideksler gjør sjelden telefonen penere. Her er et eldre batterideksel fra Mophie. Foto: MOPHIE
GJØR MOBILEN STØRRE: Batterideksler gjør sjelden telefonen penere. Her er et eldre batterideksel fra Mophie. Foto: MOPHIE Vis mer


Beskyttelsen er tynn og myk og har god gripeflate. Det er lysdioder som viser ladestatus, USB-kontakt for lader og synkronisering og bryter for valg av internt eller eksternt batteri.

Den kommer i sort, hvit eller lilla.

Prisen er 709 kroner

Sjekk også Redningsplanke for iPhonebrukere

Laterale-etui-fra-Sena-for-iPhone-3GS
Foretrekker du skinn i stedet for plast eller silikongummi har du flere muligheter. Laterale er håndlaget i italiensk nappaskinn og har en liggende utforming. Det er innnebygd belteklemme og solid toppklaff med trykknapp. Innvendig er det foret med fløyel.

Tar vare på iPhonen for deg


En åpning i bunnen gjør det lett å ta iPhone ut av etuiet.

Prisen er 359 kroner.

Marware-Sport-Grip-for-iPhone-3G
Dette etuiet er laget av silikongummi og gir en god beskyttelse mot både støt og riper. Det har perfekt passform og åpninger til alle tilkoblinger for full funksjonalitet.

Tar vare på iPhonen for deg


Det følger også med klar beskyttelsesfilm for skjermen og en pusseklut i mikfofiber.

Prisen er 159 kroner

Tar vare på iPhonen for deg


Protective-Cover-fra-Incase-for-iPhone-3GS
Vil du ha et elegant og enkelt skall som først og fremst beskytter baksiden og gir et bedre grep, har Incase et slikt skall. Det er sprøytestøpt og hindrer ingen bruksmåter, du kan til og med sette den i dokk for lading uten å måtte fjerne skallet.

Den kommer i sort, hvit eller lilla

Prisen er 279 kroner

Tar vare på iPhonen for deg


Tech21-iBand-med-d3o-slagbeskyttelse
Her har vi en slagbeskyttelse som er laget i et helt spesielt materiale - d3o. Dette materialet oppfører seg "intelligent", det endrer struktur ved et slag, slik at energien absorberes i materialet og forplanter seg ikke videre inn til iPhonen. I hånden er det mykt som gelé, men når det treffer bakken forvandler det seg til en støtsabsorberende innkapsling.

Materialet brukes også i mange sports-sammenhenger.

Etuiet dekker baksiden og kantene rundt glasset og gir her overlegen beskyttelse mot støt. Åpningene gir full adkomst til alle tilkoblinger og funksjoner.

Prisen er 239 kroner

Tar vare på iPhonen for deg


WalletBook-omslag-fra-Sena-for-iPhone-3G
Her er enda en variant i lær, men dette er mer enn et etui. WalletBook er en kombinasjon av lommebok og etui, med lommer for kredittkort og en gjennomsiktig lomme for ID-kort. En ekstra lomme kan brukes til visittkort eller penger.

Det er i håndlaget italiensk nappaskinn og har sikker trykknapplukking på siden. Fargene er rød, sort eller brun.

Prisen er 449 kroner

Tar vare på iPhonen for deg


Game-Grip-fra-Marware-for-iPhone-3G-og-iPod-touch-(2.-generasjon)Bruker du iPhone eller iPod Touch til spilling gor Game Grip fra Marware en helt annen opplevelse.

Du plasserer iPhone i silikonholderen, deretter er det bare å ta i grepene og få større kontroll og bevegelsesfrihet uten å risikere at iPhonen flyr av gårde.

Prisen er 399 kroner.

Her finner du hele oversikten over etuier og futteraler i Apple Store