I Tap Tap Revenge 4 skal du prøve å holde takten så godt du kan.
I Tap Tap Revenge 4 skal du prøve å holde takten så godt du kan.Vis mer

Tap tap revenge 4

Guitar Hero-klonen du kan ha med i lomma kan bli en dyr affære.

I 2004 inntok musikken konsollene for fullt, da Singstar ble lansert på PlayStation 2. Karaokespillet, der det er om å gjøre å synge så "riktig" som mulig, ble en stor hit, og på mang et vorspiel var de rosa og blå mikrofonene i sentrum.

To år senere ble Guitar Hero født, der mikrofonene ble byttet ut med gitarer, og folk spilte til fingrene blødde. Senere har det kommet en rekke Guitar Hero-spill, samt Rock Band-serien, som introduserte både trommer, keyboard og også mikrofoner.

Å ha full pakke hjemme i stua er selvsagt både plasskrevende og ofte ganske høylytt. Tap tap revenge minner om Guitar Hero-serien der poenget er å trykke på tre knapper i takt med musikken, men er et spill for iPhone (og siste versjon også for Android), som derfor hverken tar stor plass eller trenger å forstyrre noen (så lenge du har ørepropper, vel å merke).

Og faktisk er spillet gratis.

Det er imidlertid en sannhet med modifikasjoner.

7 spill det er vanskelig å legge fra seg

Tap tap revenge 4


Et hav av in-app purchases

Det finnes riktignok en god del sanger som du får gratis med dette spillet, der de fleste låses opp etter hvert som du scorer poeng og stiger i gradene. Dog er det ikke til å stikke under stol at sangene du har mest lyst til å spille koster penger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De selges i hovedsak to og to (6,-), eller i pakker. Eksempelvis får du 10 Metallica-låter for 29 kroner. Du kan også kjøpe credits, valutaen som brukes i spillet, der du får rabatt dersom du kjøper mye i slengen. I tillegg er det mulig å tjene credits på å laste ned andre applikasjoner som promoteres, og hver uke kommer det en ny gratissang.

Positivt er det til gjengjeld at sangene du kjøper er knyttet til kontoen din. Vi har testet både på en Android-telefon og iPhone, og selv om sangene i utgangspunktet ble kjøpt på en av dem, kunne de lastes ned på den andre etterpå (gjaldt begge veier).

Det er ikke bare på sanger du kan bruke penger - vil du at avataren din skal være litt kulere enn den alle andre har, kan du kjøpe klær, hårfrisyrer og annet dilldall. Mye av det koster også penger, men enkelte ting kan du også kjøpe med coins, som er pengene du tjener på å gjøre det bra.

Men morsomt er det

Jeg må innrømme at jeg alltid har vært svak for rytmebaserte spill, og selve spillingen i Tap Tap Revenge er veldig morsom. Kvaliteten på nedlastede sanger er god (og 100% originale), og selv om du ikke spiller et spesielt instrument, er det lettere å henge med i svingene om du kjenner låta fra før enn hva tilfellet er dersom du f.eks. spiller bassgitar på Guitar Hero.

Konseptet er det lite nytt med - mot deg renner en drøss av ikoner, og så gjelder det å trykke i feltet nederst akkurat i det de passerer. Klarer du å holde koken slik at du treffer mange riktige på rad, øker du multiplikasjonsfaktoren og får flere poeng. Enkelte av dem er også "stjerneknapper", og klarer du en serie med slike, kan du aktivere enda høyere multiplikasjonsfaktor.


En ting jeg dog ikke er så fan av, er at noen ikoner krever at du rister telefonen enten til siden eller oppover. Med svette fingre har jeg opplevd å glippe den mer enn én gang, men heldigvis bare i mitt eget fang foreløpig.

Tap tap revenge 4


Når sangen er over, får du poeng, øker din "level" og låser opp nye sanger. Du kan også utfordre andre som liker sangen du nettopp har spilt.

iPhone vs Android

Du lurer kanskje på om spillet er bedre på én plattform enn på en annen, og det er noen forskjeller.

  • Sangene lastes inn raskere på iPhone, og generell repons i menysystemet er raskere, i hvert fall sammenlignet med Sony Ericsson Xperia Neo, som vi har brukt for å teste Android-versjonen.
  • Inn-app kjøp skjer fortsatt uten passord på Android, som gjør at jeg ikke ville ha lånt bort telefonen til poden og latt henne slå seg løs.
  • En fordel på Android er at tekstmeldinger og andre varsler ikke avbryter spillingen slik den gjør på iPhone
  • Den høyere oppløsningen på iPhone 4 gjør at grafikken er skarpere på denne telefonen.

Stort community

I følge Tapulous, selskapet bak spillet, er det rundt 15 millioner medlemmer, og det er mulig å bli venner med andre, utfordre til dueller eller gå inn i chatterom og spille mot flere av gangen. Spiller du mot andre finnes det også våpen du enten skaffer deg mens du spiller, eller (igjen) som du kan kjøpe for penger.

Alt i alt, altså - et ganske morsomt spill, men vær klar over at det kommer til å gå med mye penger hvis du blir hekta. I mine øyne blir det i overkant mye innhold som må betales for - å betale 55 kroner for et klesplagg til avataren er i hvert fall noe jeg finner helt uaktuelt.

Lenker:
Tap Tap Revenge 4, iOS ("gratis")
Tap Tap Revenge 4, Android ("gratis")