Apple har gjort Ballmers spådommer til skamme. Foto: Fotofikling, DinSide.no
Apple har gjort Ballmers spådommer til skamme. Foto: Fotofikling, DinSide.noVis mer

Tallene Microsoft hater å lese

Apple har større inntekter på salg av iPhone alene enn Microsoft har totalt på alle sine produkter.

Du har sikkert fått med deg at Apple går så det griner om dagen. Inntektene er sterkt økende innen nær sagt alle forretningsområder teknologigiganten har interesser i.

Og størst av alle Apple-produkter er ikke uventet iPhone. Inntektene i siste kvartal på salg av telefonene alene var på hele 24,42 milliarder dollar, mot 10,5 milliarder dollar i samme kvartal året før. 37 millioner iPhones ble solgt i perioden, et tall som overgikk selv de mest optimistiske prognosene.

For å sette det hele i perspektiv, var de totale inntektene til erke-konkurrenten Microsoft 20,89 milliarder dollar i samme tidsrom, skriver vår kilde Betanews.

Gruser spådommer

Selv om tallene ikke sier noe om marginene, må de likevel være ekstra bitre for Microsoft å svelge, ettersom selskapets toppsjef Steve Ballmer avskrev iPhone som et produkt for spesielt interesserte i et intervju med USA Today i april 2007.

– iPhone vil aldri få noen signifikant markedsandel, det er en subsidiert dings til 500 dollar, sa Ballmer den gang.

Kan skje endringer

Siden den gang har Microsoft giret opp sin smartmobilsatsning, men operativsystemet Windows Phone 7 har foreløpig svært begrenset andel, i et marked som domineres av Android-systemet til Google og iOS fra Apple. Mye kan imidlertid forandre seg i tiden fremover, ikke minst når Nokia for alvor girer opp sin Windows Phone 7-satsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt om iPhone

Alt om Windows Phone 7