Du trenger ikke bruke klipp-og-lim-metoden for å få tatt skjermbilde av en hel nettside på mobilen.
Du trenger ikke bruke klipp-og-lim-metoden for å få tatt skjermbilde av en hel nettside på mobilen.Vis mer

Ta skjermbilder av hele nettsider på mobilen

Med disse appene er det enkelt å få til.

Å ta skjermbilder av mobilskjermen er i dag en ganske enkel affære.

På iPhone er det bare holde inne hjemknappen og av-og-på-knappen samtidig, og på Android-telefoner er ofte det samme som gjelder, riktignok med noen variasjoner.

Slik tar du skjermbilder på iOS/Android

Ønsker du å ta skjermbilde av hele nettsider, er det imidlertid ikke like rett frem hva du skal gjøre. For det å tungvint å rulle nedover og ta individuelle skjermbilder av hver del av siden for deretter å lime dem sammen.

Det finnes heldigvis apper for det.

Slik gjør du på iOS

Har du en iPhone eller iPad, er det appen Barry som kan hjelpe deg. Appen tar skjermbilder av hele nettsider og lagrer dem, enkelt og greit. Alt skjer via en innebygd nettleser i appen. Bare gå til siden du ønsker å fange opp, og trykk på knappen Capture.

For at du skal slippe å måtte manuelt surfe deg inn på siden i Barry, kan du installere en såkalt bookmarklet i Mobil Safari som lar deg sende en side fra Apples nettleser til skjermbildeappen (gå til innstilligene for å se hvordan). Kjekt.

Når et skjermbilde er tatt kan du eksportere det på en rekke ulike måter. Du kan lagre det til Dropbox eller kamerarullen, dele det via epost eller Twitter samt kopiere bildet. I innstillingene kan du velge å lagre enten som JPG eller PNG.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barry koster 7 kroner på App Store, og kan søkes opp eller lastes nedherfra.

Ta skjermbilder av hele nettsider på mobilen


Slik gjør du på Android

Har du en Android-telefon, sjekk ut appen WebSnap. Den er ikke helt ulik Barry for iOS, og har en innebygd nettleser du bruker for å gå til rett nettside. Du har imidlertid noen flere redigeringsmuligheter som kan komme til nytte.

Med WebSnap kan enten ta skjermbilde av hele nettsiden, eller så kan du trykke på en Select-knapp for å fange opp bare deler av den. Du kan riktignok ikke markere for frihånd, men du kan velge elementer av en nettside. Ved hjelp av en utvid-knapp øverst til høyre kan du utvide eller minimere området automatisk.

Når et skjermbilde er tatt, kan du enten lagre det på enheten din eller dele via en tredjepartsapp. WebSnap har også en annen funksjon som gjør at du kan legge til en nettside som widget på skjermen, hvis du skulle ha behov for det. Widgeten vil automatisk oppdatere seg selv.

WebSnap er gratis på Google Play, og kan søkes opp eller lastes ned herfra.

Ta skjermbilder av hele nettsider på mobilen


Les også: Slik tar du skjermbilde av hele nettsider på PC-en
Slik lagrer du hele nettsider som PDF - med klikkbare lenker