Mister du telefonen din, er det kjekt å ha en backup av SMS-ene.
Mister du telefonen din, er det kjekt å ha en backup av SMS-ene.Vis mer

Ta sikkerhetskopi av SMS-ene

Gratis Android-app gir deg ekstra trygghet.

For ikke mange ukene siden skrev vi om WaveSecure; en Android-app/nettjeneste som gav deg muligheten til å sikre deg litt ekstra mot tyverier og andre uhumskheter ved å ta backup av viktige data, la deg låse telefonen fra PC-en og mer til.

Løsningen kostet imidlertid $20 i året, og noe av funksjonaliteten kan dekkes på andre måter uten at det koster deg en krone.

SMS Backup for Android er en gratis app (åpen kildekode) som i hvert fall til en viss grad kan gi deg litt ekstra trygghet. Som navnet tilsier er den laget for å ta en sikkerhetskopi av SMS-ene dine, men der andre lignende programmer ofte lagrer sikkerhetskopien på minnekortet (som stort sett sitter i telefonen din hvis du mister den uansett), lagrer SMS Backup meldingene dine direkte til Gmail-kontoen din.

Samleside:

Backup

Ikke bare er det kjekt dersom noen skulle stjele telefonen din - det er alltids kjekt å ha en ekstra kopi av SMS-ene sine, enten du har glemt telefonen din en dag og skulle ha sjekket opp en viktig beskjed, eller bare det faktum at SMS-ene opptar plass på internminnet på Android-telefonen; noe de fleste telefoner har begrenset av.

Ta sikkerhetskopi av SMS-ene


Enkelt i bruk

Å sette opp applikasjonen er lett som en plett. Du angir Google-brukernavnet og passordet ditt (noe vi normalt sett er skeptiske til, men etter å ha skummet igjennom den åpne kildekoden har vi ikke funnet noe uhumsk) og velger om du vil at også innkommende SMS-er skal tas backup av. Du kan også angi hvilken etikett disse SMS-meldingene skal få i Gmail (hver melding blir liggende som individuelle e-poster).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dernest er det bare å trykke backup og lene seg tilbake. Applikasjonen tar backup av 100 og 100 meldinger i slengen (kan settes opp til 200 i innstillingene), så det kan være at du må kjøre igjennom flere ganger. Samtidig kan du sjekke Gmail-kontoen din og se at meldingene tikker inn som de skal (søk etter label:sms):

Ta sikkerhetskopi av SMS-ene


For å laste ned programmet søker du etter "SMS backup" i Android Market (ikonet ser du under), eller følger lenka til AppBrain-siden under der du også finner strekkoden.