Ta opp telefonsamtaler med Call Recorder

Kan prøves gratis i én uke.

<strong>TA OPP:</strong> Med denne appen kan du ta opp telefonsamtalene dine.
TA OPP: Med denne appen kan du ta opp telefonsamtalene dine.Vis mer

Det kan være mange grunner til at man ønsker å ta opp en telefonsamtale.

Eksempler kan være at man vet at den vil være fylt med viktige instruksjoner, at man blir trakassert eller at man av andre grunner har lyst til å høre på samtalen etterpå.

Men er det lov?

Fra Datatilsynets veileder om lydopptak heter det seg som følger:

Lydopptak som privatpersoner gjør for rent private eller personlige formål reguleres ikke av personopplysningsloven. Du kan for eksempel gjøre opptak av samtaler for å sikre bevis fordi du mener du har et rettskrav som enkeltperson.

Lydopptaket kan likevel være straffbart dersom du ikke selv er tilstede og du gjør opptak med skjult utstyr, eller hvis du selv ikke deltar i samtalen som tas opp.

Du kan ikke bruke lydopptaket til noe annet enn private formål. Du kan for eksempel ikke publisere opptaket på Internett.

For bedrifter er derimot lydopptak regulert av personopplysningsloven, som det kan leses mer om på den samme siden.

Slik fungerer Call Recorder

Call Recorder er en Android-app som lar deg ta opp telefonsamtaler, der både du og motparten høres på opptaket.

Les også: Appene som gjør deg tryggere

Appen er gratis å laste ned og kan da prøves i én uke, men etterpå er du eventuelt nødt til å bla opp hundre kroner for å kjøpe en lisens. Du kan fortsatt bruke den gratis, men da er det begrenset til 30 sekunders opptak. Fullversjonen har du på livstid, men er knyttet til telefonen du kjøper den på.

Den er kanskje ikke den mest elegante appen utseendemessig – startskjermen består av en opptaksknapp (som kan brukes for å lagre muntlige beskjeder) og en … tiger. Dessuten er det knapper for å høre på telefonopptak og lydinnspillinger.

IKKE NOE GLANSBILDE: Men Call Recorder gjør i hvert fall det den skal – ta opp telefonsamtaler.
IKKE NOE GLANSBILDE: Men Call Recorder gjør i hvert fall det den skal – ta opp telefonsamtaler. Vis mer


Kan ta opp automatisk

Via innstillingene kan du konfigurere appen til å ta opp alle samtaler automatisk. Om du vil kan du definere det slik at det kun er enkelte kontakter som tas opp, eller om det er enkelte du ikke vil ta opp.

Dessuten kan man velge å bli spurt etter hver samtale om opptaket skal lagres på telefonen, som da skjer etter at samtalen har funnet sted (har du kodelås på telefonen og noen ringer deg, er du nødt til å låse den opp først for å svare på om du vil lagre opptaket).

Standard er at opptakene lagres i en skjult mappe på telefonen, som ikke vises for andre programmer. De kjennetegnes ved at de begynner med et punktum i navnet, men om du vil kan du fjerne det slik at opptakene også blir tilgjengelige via filbehandlere.

Appen kan også passordbeskyttes for å hindre andres tilgang til opptakene.

Les også: Slik låser du enkelte apper

Fungerer med mange telefoner

Det kjekke med en syv dagers prøveperiode er at du kan prøve om appen fungerer på din telefon. I følge utvikleren er det enkelte modeller som krever at du har rootet telefonen, men på vår testtelefon, en Samsung Galaxy S5, fungerte det smertefritt uten at vi trengte å tukle med noen av innstillingene.

Det finnes nemlig en lang liste med opptaksmodi navngitt «Mode 1», «Mode 2» og så videre, så om det ikke fungerer første gangen kan du prøve en annen neste gang. På vår telefon var den satt til Mode 4 da vi startet, så det er tydelig at dette kobles mot telefonmodell automatisk.

(Du finner en oversikt over mange modeller som fungerer på utviklerens hjemmeside.)

Avspilling

Som nevnt innledningsvis finner du opptakene bak telefon-ikonet når du starter appen. Der finner du en oversikt over opptakene du har gjort og kan så spille dem av igjen.

Da vi testet var det meget god lydkvalitet på opptakene – både fra oss selv og mottakeren.

Boldbeast Call Recorder (Google Play, gratis prøveversjon)

>> SAMLESIDE: APPER