Med Sanity installert på telefonen, kan du ta opp både innkommende og utgående samtaler.
Med Sanity installert på telefonen, kan du ta opp både innkommende og utgående samtaler.Vis mer

Ta opp telefonsamtalen med Sanity

Gratis Android-applikasjon med en rekke ringefunksjoner.

Så lenge du selv deltar i samtalen og motparten samtykker, er det lov å spille inn telefonsamtaler. Akkurat det klarer Android-applikasjonen Sanity, som også har en rekke andre fine funksjoner. Sanity er basert på åpen kildekode og publisert under GNU-lisensen.

Med tanke på opptak kan du selv velge hvorvidt applikasjonen skal ta opp alle samtaler, om du manuelt må slå det på, eller eventuelt hvilke telefonnumre som automatisk skal utløse et opptak. Maksimal grense på opptaket er 2 minutter, med mindre du donerer penger til prosjektet (23 kroner) – da fjernes denne grensen.

Det skal sies at kvaliteten på opptaket ikke ble veldig god da vi testet (vi brukte telefonens mikrofon som input), men det er allikevel mulig å høre hva begge parter sier, og det er jo essensen. I tillegg finnes det flere innstillingsmuligheter for opptaket (lydformat, hvilken inngang som lyttes på etc), men ikke alle er kompatible med alle telefoner.

Du kan også filtrere ut både oppringninger og SMS fra gitte numre - med andre ord er Sanity veldig kjekk å ha det er enkelte som plager deg via mobiltelefonen.

Ta opp telefonsamtalen med Sanity


Kan svare automatisk

Selv om du har mobiltelefonen på lydløs, kan du angi enkelte kontakter som får lov til å slippe igjennom med ringelyd, og du kan også få programmet til å lese opp navnet på den som ringer; riktignok med en engelsk robotstemme, som ikke nødvendigvis uttaler navnene i din norske kontaktliste som den burde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg kan Sanity svare telefonen automatisk for deg, og du kan fininnstille dette slik at f.eks. telefonen svarer automatisk etter tre sekunder dersom hodetelefonene er plugget i. Telefonens høyttaler kan skrus på automatisk dersom du løfter telefonen vekk fra øret, og hvis du bekymrer deg for stråling og den slags, kan Sanity automatisk koble fra WiFi, Bluetooth, GPS etc. når du sitter i telefonen.

SAMLESIDE:

Apps

Applikasjonen har også noen andre funksjoner, f.eks. å aktivere Bluetooth i 30 sekunder når du blir oppringt (slik at du evt kan koble til et headsett).

Høres det fristende ut? I så fall er det bare å peke nesa til Android Market: Sanity (Android, gratis)

Testet på Sony Ericsson Xperia Neo og HTC Desire HD