Ta med musikken på ferie

Skal du til et sted uten nettilgang? De fleste populære strømmetjenestene lar deg lagre musikk på telefonen.

<strong>MUSIKK I LOMMA:</strong> Flere av de populære strømmetjeneste lar deg lagre musikk på telefonen slik at du ikke trenger nettilgang for å spille den av. Foto: ALL OVER PRESS
MUSIKK I LOMMA: Flere av de populære strømmetjeneste lar deg lagre musikk på telefonen slik at du ikke trenger nettilgang for å spille den av. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er påske, og mange nordmenn har derfor planer om en tur til et sted som er flere meter over havet enn der de bor til vanlig.

Dog er det ikke alle som er så heldige å ha nettilgang på hytta, enten det dreier seg om trådløst nettverk eller mobildekning.

Er du blant dem som til vanlig bruker en strømmetjeneste snarere enn å ha musikken lagret lokalt, kan det være kjekt å fylle opp telefonen, PC-en eller nettbrettet med musikk fra strømmetjenesten før du legger ut på ferietur.

Merk også at du fint kan spille av musikken via Bluetooth om du har en Bluetooth-høyttaler – dette krever ikke at du er koblet til internett.

Her er fremgangsmåten for noen av de mest populære strømmetjenestene.

Spotify

image: Ta med musikken på ferie


Spotify lar deg lagre spillelister til offline-bruk, med en øvre begrensning på 3.333 sanger og på maksimalt tre enheter tilknyttet den samme kontoen. Det fordrer imidlertid at du har et premium-abonnement, som koster 99 kroner måneden.

LES OGSÅ: Spotify med familieabonnement

Bruker du mobil/nettbrett-appen, finner du en bryter på hver av spillelistene dine merket «available offline». Trykker du på den, vil alle sangene i den aktuelle spillelista lastes ned, slik at du kan spille musikken uten nettilgang. Via appens innstillinger kan du velge hvorvidt dette kun skal gjøres når du er tilkoblet et trådløst nettverk eller også når du bruker mobilnettet (legger du til flere sanger i lista, hentes de automatisk ned).

I desktop-versjonen (PC/Mac) finner du den samme bryteren rett over alle sangene i spillelista, og den fungerer på samme måte.

Wimp

Wimp-appen fungerer på samme måte. I mobilappen finner du en bryter merket «offline» i alle spillelister og album du har i samlingen din, og flipper du over denne, lagres musikken på mobiltelefonen eller nettbrettet.

image: Ta med musikken på ferie


I likhet med Spotify kan du gjøre dette på tre enheter tilknyttet samme konto og prisen er den samme som Spotify – 99 kroner pr måned (199,- for HiFi-versjonen med bedre lydkvalitet).

Wimp har imidlertid ikke støtte for å lagre musikk offline på PC-versjonen av tjenesten.

LES OGSÅ: Her er norske Tidal

Google Play Musikk

image: Ta med musikken på ferie


I likhet med Wimp har heller ikke Google støtte for å lagre musikk offline om du bruker en PC eller Mac – på PC er tjenesten kun tilgjengelig via nettleseren.

Mobilutgaven, derimot, som finnes både for iOS og Android, lar deg lage musikk slik at du kan spille den uten nettilgang. Her trykker du bare på nedlastingsikonet på en sang, et album, en spilleliste eller lignende, og så lastes musikken ned.

Også Google tar 99 kroner i måneden for sin tjeneste og lar deg i tillegg laste opp inntil 50.000 sanger slik at du kan komplettere utvalget med musikk du har anskaffet deg selv. Opplastingen er ganske smart laget der opplastingsprogrammet ikke laster opp fila dersom låta finnes hos tjenesten fra før.

LES OGSÅ: Slik er Google Musikk full tilgang