Ta bilder raskt med Twisty Launcher

Lar deg starte apper ved å bevege telefonen.

<strong>KJEKK SNARVEI:</strong> Hakk to ganger med telefonen for å starte kameraet. Men Twisty Launcher har sine begrensninger. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KJEKK SNARVEI: Hakk to ganger med telefonen for å starte kameraet. Men Twisty Launcher har sine begrensninger. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Enkelte ganger dukker det opp noe du bare må ta bilde av, og helst i løpet av et halvt sekund og ikke fem sekunder.

Mange smarttelefoner lar deg i dag få tilgang til kameraet direkte fra låseskjermen slik at du får tatt bilde uten å måtte låse opp telefonen først.

Enkelte har også en dedikert kameraknapp du kan holde nede for å starte kameraet - uavhengig av hva du driver med på telefonen fra før.

Les også: Verdens raskeste kamera-app?

Snarvei med en håndvending

Hender det du har behov for å få tilgang til en app veldig raskt; det være seg kameraet, Shazam, en lommelykt-app eller hva det måtte være, kan Twisty Launcher (Google Play, gratis) være et kjekt hjelpemiddel.

Den lar deg lage snarveier til bevegelser du gjør med telefonen.

FLERE SNARVEIER KOSTER: Gratisutgaven byr bare på én snarvei, men for seks kroner får du to til.
FLERE SNARVEIER KOSTER: Gratisutgaven byr bare på én snarvei, men for seks kroner får du to til. Vis mer


I gratisutgaven finnes kun én slik snarvei, som kan sammenlignes med at du «hakker» telefonen to ganger på høykant for å starte en app. For seks kroner kan du låse opp fullversjonen, som også støtter to andre snarveier der du vrir telefonen andre veier.

Du velger selv hvilke apper som skal startes når de ulike hendelsene inntreffer, men appen støtter ikke ting som direkteanrop eller muligheter som å slå av og på Bluetooth. Det er altså kun start av apper som gjelder.

Fungerer også på låst skjerm

Har du ikke en kamerasnarvei på låseskjermen, er det kjekt at disse snarveiene også lar seg kjøre uten å låse opp telefonen. Da får du kjørt den éne appen, men blir fortsatt nødt til å låse opp telefonen for å få tilgang til resten av telefonen. Snarveiene fungerer også uansett hva du holder på med på telefonen, men dessverre ikke fra en slukket skjerm.

På grunn av en begrensning i Android fungerer heller ikke snarveiene de første sekundene etter at du har trykket på hjem-knappen. Dersom du har en rootet telefon, finnes det imidlertid muligheter til å omgå denne begrensningen.

Det blir med andre ord litt begrenset glede med Twisty Launcher, som er en tredjeparts forsøk på å kopiere en funksjon som finnes i Motorolas Moto X-telefon. Når det er sagt, er vi godt fornøyde med reponsen når vi utfører disse bevegelsene (testet på en LG G3), så om du ser nytten på tross av begrensningene kan appen være kjekk å laste ned.

Sjekk også ut Peek, som etterligner Motorolas varslefunksjon.

Twisty Launcher (Google Play, gratis)