Ta bedre gruppebilder med AirSnap

Si farvel til selfie-arm med fotoappen CameraPlus.

<b>FÅ MED ALT:</b> Med en smart funksjon i denne appen kan du enklere ta bedre gruppebilder hvor alle blir med.
FÅ MED ALT: Med en smart funksjon i denne appen kan du enklere ta bedre gruppebilder hvor alle blir med. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi tar selfies og gruppebilder med mobilen som aldri før, men la oss være helt ærlig: ikke mange av bildene blir spesielt bra.

Det er ikke lett å ta et bilde av seg selv uten at armen tar opp halve motivet, og det kan ofte bli uklart når man må sjonglere mellom det å posere og å trykke på utløserknappen samtidig.

Er flere med på bildet, hender det ofte at noen bare blir med sånn delvis.

Fjernkontroll

En ny oppdatering til iOS-appen Camera Plus tar sikte på å løse hele denne (ilands)problematikken med en funksjon kalt AirSnap, som gjør en iPhone, iPad eller iPod touch til en fjernkontroll for en annen enhet, skriver Geeksugar.

Så kan du stille opp en iPhone klar for å ta motivet, og så bruker du enhet nummer to til å knipse selve bildet. Smart!

Les også: FrontBack - en ny måte å ta selfies på

Pares via Bluetooth eller Wi-Fi

For å bruke AirSnap-funksjonen må Camera Plus naturligvis være installert på begge enheter. I kamera-grensesnittet til appen vil du se et lite ikon øverst til venstre som ser ut som et kamera med en fallskjerm på.

Trykk på dette ikonet på enheten du vil ta bilde fra. Så vil du få opp den andre tilgjengelige enheten, som du da må velge som fjernkontroll. Merk at Bluetooth eller Wi-Fi må være aktivert for å kunne pare enhetene sammen.

PARES: AirSnap sørger for at din iPhone kan fungere som fjernutløser for din iPad - eller omvendt. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PARES: AirSnap sørger for at din iPhone kan fungere som fjernutløser for din iPad - eller omvendt. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Fra fjernkontroll-enheten kan du i tillegg til å ta bilde, skru av og på blits, velge om det er front- eller bak-kameraet som skal brukes, zoome eller ta opp video.

Så er det bare å trykke på utløserknappen når du er klar for å ta bilde. Det fungerer akkurat som lovet, men bare pass på at du gjemmer unna fjernkontrollen så den ikke er like synlig på bildet som er tilfellet i våre forsøk...

CIRKA SÅNN BLIR DET: Ikke akkurat et mesterverk, men i det minste er begge DinSide-journalistene med i motivet. Foto: KIRSTI ØSTVANG
CIRKA SÅNN BLIR DET: Ikke akkurat et mesterverk, men i det minste er begge DinSide-journalistene med i motivet. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Les også: Skriv ut mobilbildene med LifePrint

Finfin fotoapp

Det fine med Camera Plus er at det også er en fullverdig fotoapp med masse andre kjekke verktøy, som muligheten til å justere lysstyrke og eksponering i sanntid, timer-funksjon og tre ulike fokus-typer (makro, vanlig og langt unna).

Bearbeiding av bildene i ettertid er også mulig, og fotofiltre er selvfølgelig på plass som seg hør og bør.

Camera Plus (App Store, 7 kroner)

Les også: Canon lanserer selfie-kamera

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!