Ta backup av Android-telefonen

Minnekortmakeren Sandisk byr på gratis Android-applikasjon som kobler telefonen mot en rekke nettskytjenester.

Med SanDisk Memory Zone kan du ta backup fra telefonen direkte til Dropbox, Box.net eller andre nettskytjenester.
Med SanDisk Memory Zone kan du ta backup fra telefonen direkte til Dropbox, Box.net eller andre nettskytjenester. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mister du telefonen din, mister du muligens et lass av bilder, videosnutter, tekstmeldinger og annet du har kjært.

Men ikke hvis du har tatt backup.

Akkurat det vil minnekortprodusenten SanDisk nå hjelpe deg med, med gratis-applikasjonen SanDisk Memory Zone, som kan lastes ned fra Android Market.

Appen kobler telefonen din til flere nettskytjenester dersom du har konto der, blant annet Dropbox, Box.net, SugarSync og Picasa. Du kan kan kopiere filer til og fra disse tjenestene, flytte dem til og fra minnekortet og også ta backup, for eksempel av alle bildene.

Les også: SugarSync til topps i test av nettlagringstjenester

Rent og pent

Med et tiltalende grensesnitt er denne appen lett å bruke. Du kan inspisere hvilke filer som ligger på de ulike tjenestene (eller på telefonen/minnekortet), og de er da grupperte – musikk, film, bilder, apps etc.

SanDisk har laget et rent og pent grensesnitt.
SanDisk har laget et rent og pent grensesnitt. Vis mer


Med et sveip bytter du filtype (eller bruker ikonene på toppen), og ved å holde fingeren nede på ett av elementene, kan du velge om du vil kopiere den et annet sted, slette den eller gjøre den "privat". Elementene du gjør private, blir liggende bak en passordbeskyttelse i SanDisk-programmet, men ser allikevel ut til fortsatt å være tilgjengelig andre steder, så vi ser en viss begrenset nytte av akkurat den funksjonen. I tillegg skulle vi gjerne hatt muligheten for å navigere i filstrukturen – her vises alle filer "flatt"

Kjekt er det imidlertid at du kan avinstallere applikasjoner direkte fra Memory Zone. Appen gir også en god oversikt over hva som er lagret på telefonen din; delt opp i de ulike filtypene.

Det er selvsagt naturlig å spørre seg hvorfor SanDisk gir bort dette gratis, og svaret er en knapp som tar deg rett Amazon.com for å kjøpe minnekort fra SanDisk hvis du føler at du trenger større plass.

SanDisk Memory Zone (Android Market, gratis)