Syv spill det er vanskelig å legge fra seg

Bare én gang til ...

Tiny Wings er ett av spillene det er vanskelig å legge fra seg. Spesielt når en av kollegaene har bedre rekord. Foto: Joanna Marie Olsen
Tiny Wings er ett av spillene det er vanskelig å legge fra seg. Spesielt når en av kollegaene har bedre rekord. Foto: Joanna Marie Olsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Vær advart; du kommer til å bli så forbanna.»Mens PC-spilling og til dels konsollspilling er forbeholdt de som virkelig er interesserte, har andelen casual gamers steget betraktelig etter inntoget av smarttelefoner, der tusenvis av spill er tilgjengelige for en slikk og ingenting.

Spesielt er det Apples App Store og Googles Android Market som har de rikeste beholdningene av spill og applikasjoner, og blant dem er det mange godbiter.

Under finner du syv mobilspill det ikke er så lett å legge fra, med høy "bare én gang til"-faktor; spesielt dersom du har noen å konkurrere med når det gjelder å sette rekorder.

Vær dog advart – hvis du hadde andre planer i dag er det kanskje lurere å spare artikkelen til senere.

Les også: 10 anbefalte iPad-spill

image: Syv spill det er vanskelig å legge fra seg


Game Dev Story

Slett ikke nytt, men undertegnedes siste hekt. I Game Dev Story skal du lede et spillselskap som lager nye spill. Du må ansette egnede mennesker, annonsere for spill, velge regien på hva slags spill som skal lages, delta på spillkonvensjoner, sørge for at de ansatte får nødvendig etterutdanning, bytte kontorlokaler og mye mer.

La deg ikke lure av den relativt enkle grafikken - dette er vanedannende som bare det.

Game Dev Story, iOS (kr 21,-)
Game Dev Story, Android (kr 27,-)

Angry Birds

Vi kommer selvsagt ikke unna de sinte, finske fuglene i en slik oversikt. Angry Birds Rio ble forleden lansert til iOS (og til amerikanske Android-brukere), og det finnes en drøss av utgaver i de respektive applikasjonsbutikkene, inkludert spesialversjoner i forbindelse med enkelte høytider.

image: Syv spill det er vanskelig å legge fra seg


Søk på "Angry Birds" i din applikasjonsbutikk for å finne alle variantene. Det finnes noen gratisversjoner og noen du betaler for.

image: Syv spill det er vanskelig å legge fra seg


The moron test

Vær advart; du kommer til å bli så forbanna.

Et enkelt konsept, men veldig morsomt. I the moron test begynner det pent, "trykk på den røde knappen", "trykk på den minste anda" osv. Etter hvert blir oppgavene mer og mer avanserte, som knapper som ikke gir noe tilbakemelding selv om du trykker (men du HAR trykket!), figurer som flytter på seg, oppgaver som krever at du roterer telefonen og mye mer.

Gjør du én ting feil, må du begynne på nytt, og vi garanterer – det vil du gjøre. Mang en gang. Og du kommer til å bli mer og mer hissig og tent på klare den [sett inn banneord her] testen for hver gang du feiler.

The moron test, Android (kr 5,50)
The moron test, iOS (kr 6,-)

image: Syv spill det er vanskelig å legge fra seg


Flick kick football

Her blir konkurransen mot seg selv etter hvert enorm. Konseptet er enkelt - spark fotballen ved å sveipe fingeren over skjermen og skru den ved tegne en bue. Jo raskere bevegelse, desto hardere (og høyere) skudd. I mellom deg og målet står det ymse pappfigurer, og det beste er å treffe oppunder tverrliggeren eller inntil stengene, siden du da får ekstraliv, som forsvinner når du bommer på målet.

Slår du rekorden min på 324 mål?

Flick kick football, Android (kr 5,50)
Flick kick football, iOS (kr 6,-)

Tiny Wings

Her skal du prøve å få fuglen til å fly så langt som mulig før det blir natt. Problemet er bare at han ikke kan fly, men han kan derimot stupe. Derfor må du sørge for å holde fingeren nede på skjermen slik at han stuper perfekt og lander i nedoverbakker foran et hopp.

image: Syv spill det er vanskelig å legge fra seg


Sukkersøtt, fryktelig enkelt, men vanskelig å legge fra seg. Det er også veldig barnevennlig.

Tiny Wings, iOS (kr 6,-)
Ikke tilgjengelig på Android

Doodle jump

Her brukes aksellerometeret i telefonen din. Ved å bikke den til høyre eller venstre, styrer du den lille figuren tilsvarende mens han hopper oppover og oppover for å komme så høyt som mulig.

image: Syv spill det er vanskelig å legge fra seg


Se opp for trampoliner, propeller og fæle monstre som kan skytes ved å trykke på skjermen. Faller du ned fra skyene er du ute.

Doodle Jump, iOS (kr 6,-)
Doodle Jump, Android (kr 5,50)

image: Syv spill det er vanskelig å legge fra seg


Slice it!

Dette er spillet i denne listen som krever mest av de små grå - i Slice it skal du dele opp en figur i x like store biter ved å bruke y antall streker. De trenger ikke å ha samme form, men må romme det samme arelaet.

Slice it!, Android (gratis)
Slice it!, iOS (kr 6,-)

Det var syv av våre favoritter. Hvilke spill er det vanskelig for deg å legge fra deg? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under. Ja, post gjerne rekordene dine også (ikke lov å ljuge!)