Swype er ute i ny versjon, blant annet med støtte for norsk tale-til-tekst og enda mer intelligente ordoppslag. Her skriver vi DinSide uten å løfte fingeren.
Swype er ute i ny versjon, blant annet med støtte for norsk tale-til-tekst og enda mer intelligente ordoppslag. Her skriver vi DinSide uten å løfte fingeren.Vis mer

Swype i ny versjon

Android-tastaturet Swype er blant de mest populære - DinSide har testet siste versjon.

Vi har lenge holdt Swiftkey X som det beste Android-tastaturet; et tastatur som for øvrig kom i ny versjon forleden dag. Dog kom Swype også i ny versjon denne uken og er også en svært god kandidat til Androids tastaturtrone.

Nye Swype har nemlig latt seg inspirere av måten Swiftkey fungerer på, og fremstår nå som en svært god tastaturløsning med en rekke finesser. Deriblant muligheten for å snakke norsk til telefonen og så omsette det til skrevet tekst.

La oss gjenta siste setning, men denne gangen ved å bruke stemmen:

deriblant muligheten for å snakke norsk på telefonen og så ansatte til skrevet tekst

Ikke så verst, hva? Swype bruker Dragon Dication, som vi ikke var veldig begeistret for da vi testet det for iPhone, men som nå har blitt bedre. Dog er det langt fra perfekt, og selv om det stort sett går greit med korte meldinger, blir det vanskeligere å få alt riktig jo mer du leser inn, og desto mer arbeid å gå tilbake og endre ordene.

Swype har flere kjekke funksjoner, som tekstmerking, snarveier og muligheten til å snakke (på norsk) og få det omsatt til skrift.
Swype har flere kjekke funksjoner, som tekstmerking, snarveier og muligheten til å snakke (på norsk) og få det omsatt til skrift. Vis mer


Trykk, sveip, skriv, les

Med Swype-tastaturet får du fire måter å skrive på. Vi har allerede nevnt muligheten til å lese inn tekst i mikrofonen, og du kan selvsagt knotte på vanlig vis. Signaturfunksjonen er imidlertid sveipingen, der du aldri fjerner fingeren fra tastaturet, men trekker den over alle bokstavene. Dernest er Swype intelligent nok til å skjønne hvilket ord du mente, og der det er flere kandidater får du dem opp på en linje så du kan plukke riktig. Oppdager du etter å ha skrevet en setning at ett av ordene er feil, kan du også trykke på ordet og velge riktig ord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt i denne omgangen er imidlertid at Swype har blitt enda smartere enn før og nå forutser hva som blir det neste ordet du skriver. Dermed kan du trykke på ordet allerede når du har skrevet det forrige dersom ett av forslagene er riktig, og tastaturet blir mer presist når det gjelder å gjette det neste ordet du skriver. I likhet med Swiftkey X kan du også trene opp tastaturet ved å la det lære av sendte SMS, meldinger du har postet på Twitter, hva du har skrevet på Facebook og eposter du har sendt med Gmail – hvis du vil.

Flere snarveier

Knappene på tastaturet har dessuten flere funksjoner om du holder fingeren nede. Holder du den f.eks. over e i et halvskund, skriver du 3. Venter du enda lenger, kommer det opp en meny der du kan skrive é, è osv.

Det finnes også kjekke snarveier her, som initieres av at du drar fingeren fra Swype-ikonet nederst til venstre og til en bokstav. Eksempelvis vil Swype=>v lime inn (altså på samme måte som ctrl+v i Windows), og det finnes også andre varianter av tastaturet, f.eks. numerisk (der 1-9 er plassert i en 3x3-matrise, swype=>t) og en variant med knapper for å kopiere, lime inn etc (inkl piltaster) (swype=>123).

(Den fjerde måten å skrive på, er rett og slett at du skriver bokstavene én og én i et tekstfelt. Det går med andre ord ikke spesielt kjapt, men kan være greit hvis du synes det er knotete å skrive på skjermtastatur.)

Nettopp lansert

Den nye Swype-versjonen er nettopp lansert, men som før er det kun tilgjengelig på utvalgte telefoner (der Swype-tastaturet følger med). Det kan heller ikke kjøpes via Google Play, men du kan prøve den nye betaversjonen på beta.swype.com.