Swiftkey X - ny versjon

Ny versjon av det populære Android-tastaturet.

Til og med Google-sjefen bruker Swiftkey, og det er ikke uten grunn, for med Swiftkey som Android-tastatur skriver du rett og slett kjappere og mer effektivt enn du gjør med tastaturet som følger med ut av boksen. Derfor er det som regel også en av de første applikasjonene vi installerer når vi har får inn en Android-basert telefon til test.

Konseptet med Swiftkey er at tastaturet "lærer seg" hvordan du skriver tekst, og da spesielt hvilke ord du pleier å skrive etter hverandre. Jo mer du skriver med Swiftkey, desto lettere blir det for programmet å forutse hva du har tenkt til å skrive. Ofte får du opp ordforslag etter bare et par-tre bokstavtrykk, og noen ganger trenger du ikke en gang å skrive.

Nå begynner en forbedret utgave av Swiftkey å se dagens lys (Swiftkey X), og er foreløpig tilgjengelig som gratis betautgave gjennom Android Market. Der forgjengeren kun brukte sendte SMS for å lære seg hvordan du skriver, er en av nyhetene cloud-based personalization, som betyr at programmet også kan bygge opp sin database basert på Facebook og Twitter-oppdateringer, samt sendte epost gjennom Gmail.

SAMLESIDE:

Produktivitet

Swiftkey X - ny versjon


Tilpasser knappearealet

En av nyhetene er også personal input modeling, som følger med på hvor du trykker kontra hva du egentlig ville skrive. Dermed tilpasses tastaturet slik at knappene du pleier å bomme litt på får større areal (ikke synlig for deg som bruker). Det er også mulig å tilpasse tastaturet i forhold til om du er en hurtigtrykker eller mer glad i presisjon, og norsk er ett av de støttede språkene, både med tanke på ordlista og tastatur-layout.

Ellers ser det også gjort andre forbedringer, som muligheten for et mørkt tastatur, kjappere reponstid, mindre batteriforbruk og mer til.

Swiftkey X beta er foreløpig gratis i Android Market, men vil koste penger når det er ferdig. Er du blant dem som har kjøpt Swiftkey fra før, vil oppgraderingen skje gratis så fort siste versjon er ute av beta.

Lenke: Swiftkey X beta (Android Market, gratis)