NEXUS 5 er på mange måter en glimrende mobil, men den har en svakhet som kan føre til at den krasjer. Foto: Ole Petter B. Stokke, DinSide
NEXUS 5 er på mange måter en glimrende mobil, men den har en svakhet som kan føre til at den krasjer. Foto: Ole Petter B. Stokke, DinSideVis mer

Svakhet oppdaget i Nexus-mobilene

Spesielle meldinger kan være nok til å sette dem ut av spill.

Googles Nexus-smartmobiler er svært populære. Mobilene bruker en ren Android-implementasjon, noe som blant annet gjør dem veldig enkle å oppgradere når det kommer nye Android-versjoner. I tillegg slipper man samtidig unna apper fra tredjepart, som ofte er vanskelige å fjerne.

Så sent som i forrige uke testet vi Nexus 5, som er siste tilskudd i familien, og som fikk god omtale av oss.

SMS-feil

Nå viser det seg imidlertid at ikke alt er helt topp ved Nexus-mobilene. Ifølge vårt søsternettsted Digi.no skal det nemlig være oppdaget en svakhet som gjør at mobilene vil miste kontakt med mobilnettet dersom de mottar en rekke SMS-er med et spesielt innhold.

Det er spesielle "ilmeldinger" som går rett til skjermen det skal være snakk om.

Når mange slike meldinger legger seg oppå hverandre, vil Nexus-mobilene til slutt krasje og starte på nytt. Man vil da miste kontakten med mobilnettet til man har logget seg inn og låst opp SIM-kortet igjen.

Les også: Finland klar for nytt mobileventyr.

Ikke rettet foreløpig

Problemet skal ha blitt innrapportert til Google allerede i sommer, uten at det så langt har blitt rettet opp. Det er heller ikke kjent om noen har opplevd problemet i virkeligheten.

Mer om saken hos Digi.no

Her er årets mobiltapere