Mobil og vann er som regel en svært dårlig kombinasjon, men en ny spray skal kunne løse dette. Foto: Illustrasjon, DinSide.no
Mobil og vann er som regel en svært dårlig kombinasjon, men en ny spray skal kunne løse dette. Foto: Illustrasjon, DinSide.noVis mer

Supertynn film får telefonen til å tåle vann

Kan bli en revolusjon, hevder utviklerne.

Mange av oss har vært uheldige og fått ødelagt telefonen ved å miste den i vann, personlig fant jeg eksempelvis både telefonen og fjernkontrollen til TV-en i toalettskålen etter noen uoppmerksomme minutter med en oppfinnsom to-åring i huset.

LES OGSÅ:

Men om ikke lenge kan vi kanskje slippe å bekymre oss for slikt. Ikke ved at vi kjøper nye, vanntette telefoner og fjernkontrollet, men ved å spraye utstyret vi allerede har.

Les også: Denne smarttelefonen tåler vann

It works!

Selskapet som kommer med den oppsiktsvekkende nyheten heter ZAGG Inc, og holder til i Salt Lake City. Sprayen de har fått utviklet har de kalt HzO, og i motsetning til produkter som allerede er på markedet, forsegles ikke produktene når de blir sprayet. I stedet dannes en usynlig, beskyttende nano-film som siver inn i produktet og omkranser alle komponentene.

På den måten hevder Zagg at produktet vil fortsette å fungere som før, uten at de oppleves som tildekket eller annerledes på noe vis.

Det høres kanskje utrolig ut, men videoene selskapet har lagt ut på YouTube kan tyde på at de er inne på noe:

Selges ferdig-sprayet

I første omgang vil selskapet selge ferdig-sprayet iPod Touch, iPod Shuffle og iPhod Nano-spillere fra Apple via zagg.com. Dette skal skje i nær framtid, hevdes det, og interesserte bes om å "stay tuned" for informasjon om når dette skjer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet ser for seg at typiske bruksområder vil være telefoner, MP3-spillere, PC-er og andre produkter som ikke er veldig glad i vann. På sikt kan produktet videreutvikles til å kunne brukes på alt fra tekstiler til biler, hevdes det.

Hvorvidt produktene må re-sprayes, og hvordan man skal kunne vite når det må gjøres, sier selskapet imidlertid ingenting om...

For mer informasjon, se hzo.me.

Les også: Samsung med bøybare mobiler i 2012