Det er viktig å ta vare på huden sin i sola, ellers kan du ende som som dette?!? Foto: Colourbox/Kirsti Østvang
Det er viktig å ta vare på huden sin i sola, ellers kan du ende som som dette?!? Foto: Colourbox/Kirsti ØstvangVis mer

Sun Effects Booth

Appen som viser hvordan solen skader huden din.

Endelig har sommeren kommet for fullt - i alle fall til deler av Norge. Og det er ingenting som frister mer enn å kaste klærne og komme seg ut for å få farge på kroppen.

Mange av oss slurver imidlertid med solbeskyttelsen. Mange tenker sikkert at det går bra bare denne ene gangen, som plutselig viser seg å bli de fleste ganger. Noe som kan vise seg å bli svært skadelig både i form av for tidlig aldring av huden, og i form av solskader som hudkreft.

Vi har imidlertid funnet noe som kanskje kan få deg til å revurdere tanken om "bare denne gangen".

Les også: Billige solbriller beskytter like bra

Bli med inn i «Solbua»

Sun Effects Both er navnet på en app som har som formål å vise nøyaktig hva som skjer dersom du ikke beskytter deg mot solens skadelige stråler. Det er myndighetene i Queensland i Australia som står bak appen, som er en slags «Fatbooth for sol».

I Sun Effects Booth skal du ta et bilde av deg selv, og så svare på en rekke med spørsmål om hvordan du beskytter deg i solen, deriblant om og hvor mye du bruker hodeplagg, solbriller og solkrem.

Deretter kalkulerer den hvordan ditt fremtidige ansikt kommer til å se ut dersom du fortsetter i samme spor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bytt ansikt med Mixbooth

Og resultatet?

Sun Effects Booth


Hjelp – ansiktet smelter! Det er ikke pent. Kanskje ikke veldig virkelighetsnært heller? Det ser mer ut som Zombiebooth enn Sun Effects Booth. Men hvor enn tullete jeg du måtte se ut, har appen faktisk et viktig poeng som sikkert flere av oss har godt av å bli påminnet om.

Du kan fullføre prosessen flere ganger, og se hvor stor forskjell det kan utgjøre å gå litt mer i skyggen eller bruke litt høyere faktor på solkremen. Appen viser også daglig UV-indeks, men dessverre fungerer ikke dette i Norge, kun "Down Under".

Sun Effects Booth kan lastes ned gratis fra App Store her. Den finnes dessverre ikke for Android eller Windows Phone.

SAMLESIDE: Foto-apper