Suksesshistorien

Helt fra begynnelsen har ICQ økt med utrolig hastighet, og er nå kommet opp i over 25 millioner registreringer.

ICQ-eventyret startet i Tel-Aviv i Israel. I juni 1996 ble et lite firma ved navn Mirabilis opprettet. Grunnleggerne var fire datainteresserte unge mennesker i begynnelsen av 20-årene, som allerede var godt kjent med Internett. De så på hvordan Internett utviklet seg og hvordan flere og flere mennesker ble knyttet sammen i små ”samfunn” via andre PCer.

Gjengen i Israel så også at noe manglet: Selv om alle hadde kontakt via tjenere rundt i verden, hadde de ikke direkte kontakt med hverandre. Gjennom Mirabilis utviklet de et system og en kommunikasjonsmetode som skulle gjøre dette mulig. Ingen hadde gjort dette før. Resultatet ble ICQ.

Eksplosiv vekst

I begynnelsen ble programmet spredt i liten skala til en liten gruppe mennesker. Det ble imidlertid raskt meget populært, og ble tatt i bruk av mange mennesker over hele verden.

Noe av grunnen til den raske spredningen, er programmets unike mulighet til å ”spre seg selv”: En bruker av programmet kan sende en kopi til venner som ikke allerede har det, via ICQ selv. Dermed slipper mottakeren å finne frem til programmet på Internett og laste det ned.

Det første halve året ICQ var tilgjengelig, klarte det å oppnå 850 000 registreringer. Mirabilis var det første firmaet som klarte å håndtere 100 000 brukere samtidige brukere. Etter denne rekorden, fortsatte de å ta alle rekorder opp til 500 000 brukere samtidig. Det finnes nå 25 000 000 registreringer.

Mirabilis Ltd. ble i 1998 kjøpt av den amerikanske Internett-giganten America OnLine. Ved dette oppkjøpet ble firmanavnet endret, og det heter nå ICQ Inc.