Denne iMessage-appen for Android kan ha skjulte formål. Foto: Kirsti Østvang
Denne iMessage-appen for Android kan ha skjulte formål. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Styr unna iMessage for Android

Uoffisiell meldingsapp dukket opp på Google Play.

iMessage er navnet på Apples meldingstjeneste som gjør det mulig for iPhone- og iPad-brukere å sende gratis tekstmeldinger til hverandre.

Nå har det imidlertid dukket opp en ny app på Google Play-butikken kalt iMessage Chat som skal gjøre det mulig for Android-brukere å bli med på moroa også.

Men det er ikke nødvendigvis så festlig som det høres ut som.

OPPDATERING: Google har nå fjernet appen fra Google Play-butikken. Les mer hos vår søsterpublikasjon Digi.no.

Kan stjele påloggingen din

Flere har fått iMessage Chat til å fungere, men måten det skjer på er heller tvilsom. Ifølge 9to5Mac ser det ut til at informasjon sendes via utviklernes servere i Kina før det sendes videre til Apple.

Dermed er det fullt mulig at en tredjepart får tilgang til brukernavn og passord til Apple-kontoen, hvor blant annet kredittkort-informasjon er lagret.

Appen kan også laste ned og installere programvare i bakgrunnen, og kan på den måten få andre uhumskheter inn på telefonen din uten at du er klar over det.

– Jeg kan ikke si med sikkerhet at denne Android-versjonen av iMessage Chat ble skrevet med ondsinnede formål, men det er åpenbart mange nok grunner til å holde seg lang unna den, skriver sikkerhetsekspert Graham Cluley på sin blogg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre alternativer

Det finnes heldigvis mange andre alternativer man kan bruke for å sende gratis tekstmeldinger mellom Android- og iOS-enheter.

Sjekk våre fem favoritt-meldingsapper her