Med Teamviewer kan du styre PC-en direkte fra iPhone eller Android. Det beste er at hele pakka er gratis. Foto: Brynjulf Blix
Med Teamviewer kan du styre PC-en direkte fra iPhone eller Android. Det beste er at hele pakka er gratis. Foto: Brynjulf BlixVis mer

Styr PC-en med telefonen

Gratistjeneste gir deg full kontroll.

Det finnes flere løsninger når det gjelder fjernstyring av en PC. Vi har tidligere sett på LogMeIn, som også har mobilapplikasjoner som gjør at du kan bruke telefonen til å styre en annen PC.

Det krever at du laster ned et program på PC-en og knytter den til din LogMeIn-konto, og dessuten koster mobilapplikasjonen et par hundrelapper.

Teamviewer er laget enda enklere og er dessuten gratis til privat bruk. Du laster ned programmet på PC-en (Windows/Mac/Linux), starter det og får så opp en nisifret kode + passord. Disse tallene må du skrive inn i mobilapplikasjonen (også gratis, lenker lenger ned) og vips, så vises skjermbildet på PC-en på mobiltelefonen.

SAMLESIDE:

Apps

Styr både mus og tastatur

Derfra kan du styre muspekeren ved å skrolle skjermen, klikke ved å prikke på skjermen eller høyreklikke ved å bruke to fingre. Du kan også trykke på tastaturknappen for å kunne skrive. Hvis du vil kan du også registrere en konto og knytte maskiner til denne kontoen, slik at du raskt kan klikke deg inn på ønsket maskin.

Styr PC-en med telefonen


Dermed har du faktisk mulighet til å logge deg på hjemme-PCen selv om du sitter på toget og sende dokumentet du glemte, eller hjelpe svigerfar med å bytte skjermoppløsning fordi "alt har blitt stort".

Artikkelen fortsetter under annonsen

God sikkerhet

Sikkerheten er også satt i høysetet - sesjonen krypteres med 256-bit AES, mens nøkkelutvekslingen skjer med 1024 bit RSA-kryptering. Teamviewer kan også brukes mellom to ulike datamaskiner – du ikke bruke mobiltelefon for å styre en annen PC.

Siden hele skjermbildet overføres via Internett, er det lurest å holde animasjoner, videoer etc. til det minimale. Glem med andre ord å bruke denne løsningen til å spille, se video eller den slags, men som et verktøy for å hjelpe andre eller fikse noe du selv har glemt, sette på en nedlasting e.l. fungerer Teamviewer ypperlig.

Lenker:
Teamviewer.com (til PC-nedlasting)
Teamviewer for iOS (App Store, gratis)
Teamviewer for Android (Android Market, gratis)