Styr PC-en fra iPhone

Og det fungerer over Internett.

Har du opplevd at du absolutt skulle hatt tilgang til en fil som ligger på PC-en din, men befinner deg et helt annet sted? Da er du ikke alene. Det er nettopp dette som er en av grunntankene bak nettskyen - at alt skal være tilgjengelig, uansett hvor du er i verden - bare du har internettilgang.

Vi er imidlertid ikke helt der ennå, og da kan den nye app-en fra LogMeIn komme deg til unnsetning. Denne app-en gjør det nemlig mulig å fjernstyre PC-en din (eller Mac-en) fra en iPhone, og da kan du for eksempel starte epostprogrammet ditt, legge filen du skal ha tilgang til som vedlegg, og sende den til en adresse som du kan nå via mobilen, eller ganske enkelt legge den i dropboxen din.

Du kan selvsagt gjøre mange andre ting også, du får tross alt full tilgang til PC-en din.

LogMeIn har vi omtalt en rekke ganger tidligere på DinSide. Dette er en velkjent og velrenommert fjernstyringstjeneste, som lar deg ta kontroll over datamaskinene dine (eller maskiner du supporterer) via Internett. Tjenesten er i sin enkleste form gratis, men ønsker du funksjonaliet ut over ren fjernstyring, koster den penger.

Den nye fjernstyrings-app-en til iPhone er også gratis, og gir deg kontroll over de datamaskinene du har installert LogMeIn-programvaren på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her ser du bilder fra påloggingsprosessen i app-en:

Les også: DinSide-lesernes favoritt-app-er

Slik fungerer det i praksis

I vårt tilfelle koblet vi oss til en PC med full HD-skjerm, og da blir det naturligvis veldig smått på den lille iPhone-skjermen. Heldigvis kan du zoome inn og navigere rundt ved hjelp av fingertuppene, som om det var et bilde.

Du kan ikke flytte musepekeren rundt, den står fast midt på skjermen. I stedet må du flytte på skjermbildet slik at musepekeren treffer det du vil klikke på:

Styr PC-en fra iPhone


Deretter er det bare å prikke en eller to ganger på skjermen, og veksle mellom venstre og høyre museklikk fra menyen nederst:

Styr PC-en fra iPhone


Du kan også aktivere tastatur fra menyen:

Styr PC-en fra iPhone


Og med noen minutters øvelse er det nesten ikke den ting vi ikke får til. Men merk at oppdateringsfrekvensen ikke nødvendigvis er den beste, avhengig av hvilken forbindelse du har. Så hvis du føler at det ikke skjer noe når du trykker, kan det være en god idé å smøre seg med litt tålmodighet.

Du kan også blant annet endre på skjermoppløsningen, for å gjøre navigeringen enklere:

Styr PC-en fra iPhone


Gratisversjon

LogMeIn-app-en er gratis, og du finner den lett ved å søke i App Store. I tillegg må du installere programvaren på datamaskinen du vil fjernstyre (både Windows og Mac er støttet), også det er gratis i basic-utgave.

En iPad-versjon av fjernstyrings-app-en er også tilgjengelig, med denne kan du blant annet bevege musepekeren rundt på skjermen.

Les også: Få gratis innhold til iPhone og iPad