Styr Android-telefonen med lynmeldinger

En svært fiffig applikasjon gir deg muligheten til å bruke telefonen mens den ligger i lomma.

Forleden dag så vi på Texdro; en applikasjonsdublett for Android og PC (Windows/Mac/Linux) som lot deg lese og skrive tekstmeldinger direkte fra datamaskinen.

Løsningen var ikke helt feilfri og hadde visse begrensninger. Blant annet var det en forutsetning at begge enhetene var på samme trådløse nett om du ville gjøre det via WLAN, selv om det også var mulig å gjøre via Bluetooth og USB-tilkobling. Pro-versjonen var dessuten ikke gratis og var nødvendig for å kunne autooppdage den andre enheten.

Pengene undertegnede brukte på pro-versjonen føles definitivt bortkastet nå, for dagens godbit, TalkMyPhone, er en langt mer elegant løsning som utnytter Jabber/Google Talk; lynmeldingstjenester a la Windows Live Messenger.

Styr Android-telefonen med lynmeldinger


Sender lynmeldinger til PC-en

TalkMyPhone fungerer på følgende måte: Du lager din egen Jabber-konto (eller Google Talk-konto) til telefonen din. Deretter legger du inn innloggingsdataene i TalkMyPhone-programmet på telefonen, før du til slutt legger til brukerkontoen du opprettet i kontaktlista på PC-en.

Dette forutsetter selvsagt at lynmeldingsklienten din støtter Jabber eller Google Talk, noe flere av dem gjør, som f.eks. Trillian, Pidgin, Digsby, Adium m.fl.

Les også: Her er Messenger-alternativene

Når du så har installert og kjørt i gang programmet på telefonen, vil den kunne ta i mot kommandoer fra PC-en og sende tekst tilbake. Eksempelvis vil du få en lynmelding på PC-en i det du mottar en SMS, hvorpå du bare kan svare på den i det samme vinduet. Det går også an å slå opp kontakter, og du får også beskjed på skjermen hvem som ringer selv om mobiltelefonen skulle ligge i bagen på gulvet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Styr Android-telefonen med lynmeldinger


Finner du ikke telefonen din, kan du også sende where til telefonen for å få tilbake en Google Maps-lenke som viser hvor den befinner seg, og du kan også starte ringelyden om du trenger en kjapp unnskyldning for å forlate møtet i fem minutter. I tillegg kan du skrive copy:tekst for å kopiere teksten til utklippstavlen på telefonen. Hvis du vil kan du også få telefonen til å sende deg meldinger nå og da med hvor mange prosent som gjenstår av batteritiden.

Ja, selv om mobiltelefonen skulle befinne seg hjemme i nattbordsskuffen mens du sitter på jobb, kan du fortsatt se hvem som ringer, sende og motta meldinger.

Samleside: Android

I våre øyne er løsningen langt mer elegant enn Texdro, og er dessuten helt gratis. Med andre ord var de tre dollarne vi betalte for pro-versjonen av Texdro litt bortkastet.

Slik gjør du - trinn for trinn

  1. Opprett en Jabber-konto til telefonen din på http://register.jabber.org
  2. Legg til denne kontakten i lynmeldingsklienten din (hvis du skjuler de som ikke er påkoblet bør du oppheve dette i programoppsettet)
  3. Last ned TalkMyPhone
  4. Start TalkMyPhone og legg inn din egen GTalk/Jabber-adresse under address to notify og kontoen du opprettet under login og password. Under additionnal settings [sic] legger du inn jabber.org under server host og jabber.org som service name
  5. Lenger ned på samme side kan du huke av hvilke varsler du vil motta via Jabber.

Nå kan du prøve. Via lynmeldingsklienten din åpner du en samtale med den nyopprettede kontoen og skriver ?. Da får du hjelp til hvilke kommandoer du kan skrive. Får du en SMS vil nå den nye Jabber-kontoen din sende en melding til hovedkontoen din.