Spotify Premium Duo

Strømmetjenesten tester billigere abonnement for bare to

Dette håper vi kommer til Norge.

PAR-ABONNEMENT: I stedet for å bruke samme Spotify-konto, kan det snart bli mulig for bare to personer å ha et felles abonnement. Foto: Kirsti Østvang
PAR-ABONNEMENT: I stedet for å bruke samme Spotify-konto, kan det snart bli mulig for bare to personer å ha et felles abonnement. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er dere flere i en husholdning som skal bruke Spotify, lønner det seg alltid å velge et familieabonnement til 169 kroner, fremfor å betale 99 kroner per person. Her kan inntil seks personer få hver sin konto.

Ifølge The Verge holder Spotify nå på å teste ut en ny type abonnement for bare to personer, Premium Duo.

Prisen for Duo-abonnementet er 12,49 euro, cirka 120 kroner - med andre ord mer gunstig om man ikke er flere enn to. I Danmark er prisen 124 kroner.

image: Strømmetjenesten tester billigere abonnement for bare to

Må bo sammen

Premium Duo-abonnenter må riktignok bo på samme adresse, slik man må med et familieabonnement. I motsetning til før må man oppgi adresse i registreringsprosessen, skriver The Verge.

Slik har det ikke vært med familieabonnementet. Men fordi det har vist seg at det ikke bare er familier som bor sammen som har tatt det i bruk (noe som strider mot Spotifys retningslinjer), har strømmeselskapet innført dette tiltaket i et forsøk på å forhindre misbruk.

Felles spilleliste

Har man et Duo-abonnement, vil man også få felles spilleliste, Duo Mix, som består av autogenerert musikk basert på hva dere begge hører på. Litt a la Discover Weekly- eller Daily Mix-spillelistene.

Det er også en funksjon for å dele spilleliste med din Duo-partner.

Spotify Duo blir nå testet i fem land; Colombia, Chile, Irland, Danmark og Polen. Når eller om det blir rullet ut til flere land, er ikke kjent.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!