Storslipp fra Sony Ericsson

Seks nye mobiler, og stikkord er 5 megapiksels kamera, ristefunksjon, trykkfølsom skjerm, 8 GB lagring og GPS. Her er detaljene!

Onsdag kveld annonserte Sony Ericsson en rekke nye produkter i Berlin, deriblant seks nye mobiltelefoner, Bluetooth-klokker, musikktilbehør og nye applikasjoner og tjenester for Walkman-mobiltelefoner.

Se bilder av alle telefonene

To nye Walkman-telefoner

Det er to år siden W800i, den første telefonen som bar Walkman-navnet, så dagens lys. Nå lanseres to nye tilskudd, W910i og W960i. Førstnevnte er en skyvemobil som har fått støtte for HSDPA (turbo-3G) og Bluetooth, og skal blant annet la brukeren velge sanger ved en såkalt ”Shake control”; du beveger telefonen for å skifte sang, og rister lett på den for å velge tilfeldig fra biblioteket. Samme metoder skal kunne brukes i spill som kommer med telefonen.

W960i
W960i
Vis mer


En ny funksjon er også "SenseMe", som sorterer sangene automatisk etter takt og tempo, noe som skal gjøre det enklere å lage spillelister basert på reelt innhold i stedet for tagger.

For øvrig skal overføring fra PC være mye raskere (1 GB på 3 minutter), forbedret bibliotekfunksjon og programvare for overføring.

Telefonen har også et 2 megapiksels kamera, og leveres med 1 GB minnekort (MemoryStick Micro). Den kommer i fargene rød og svart, men blir ikke tilgjengelig før i fjerde kvartal, og prisen antas å ligge på rundt 4.500 kroner inkl mva, uten abonnement.

Artikkelen fortsetter under annonsen

8 GB lagringsplass

W960 blir den mest avanserte Walkman-telefonen så langt, med hele 8 GB lagringsplass, 3G-støtte (men ikke HSDPA), 3,2 megapiksels kamera, WLAN, Bluetooth og touchskjerm for å styre funksjonene. Skjermen måler 2,6 tommer, og skal i følge Sony Ericsson være av svært høy kvalitet, for å tilfredsstille den som ønsker å se film og bilder på den, og bla gjennom musikksamlingen ved hjelp av bilder av plateomslagene.

Nettsurfing står også sentralt, og her er det norske Opera som står for teknikken.

Telefonen vil sannsynligvis koste rundt 6.000 kroner inkl mva, uten abonnement, når den dukker opp i sort utførelse i fjerde kvartal.

5 megapiksler

K850i
K850i
Vis mer


Sony Ericsson K850i blir et nytt tilskudd i Cybershot-familien, med kamera som tar bilder bestående av 5 millioner piksler, autofoksu og xenon-blits. Det skal blant annet være i stand til å ta inntil 9 bilder i rask serie.I forhold til småsøsknene K810i og K800i skal den være utstyrt med kraftig forbedret bibliotekfunksjon for medier, og har også fått flere nye programmer for fotoforbedring. Skjermen måler 2,2 tommer, og skal også være kraftig oppgradert.

Som telefon er den heller ikke til å kimse av, med HSPDA (turbo-3G, GPRS, Bluetooth og ellers alle de funksjonene du forventer å finne på en moderne telefon i denne prisklassen. Pris vil ligge på rundt 5.000 kroner inkl mva, uten abonnement, og den vil ligge i hyllene i fjerde kvartal.

K530 med GPS-støtte

Slanke Sony Ericsson K530 har ikke innebygd GPS, men kan enkelt kobles til modulen HGE-100, og får dermed full navigasjonsfunksjonalitet. For øvrig er dette en 3G-telefon med 2 megapiksels kamera, den rimeligste 3G-telefonen fra Sony Ericsson så langt, med prislapp på rundt 2.000 kroner når den dukker opp i butikkene i tredje kvartal.

Z320i og Z250i

Disse to foldemobilene sikter seg inn på et litt mindre krevende publikum. Z250i er kun 19 mm tykk, og har fått metalloverflate. Den kommer i hvit og svart utførelse, og har støtte for tre bånd, VGA-kamera, USB-tilkobling etc. Prisen vil ligge på under 1.000 kroner.

Z320i er hakket mer avansert, og har blant annet fått 1,3 megapiksels kamera, infrarød overføring, USB og ellers det samme som Z250i. Begge blir tilgjengelig i tredje kvartal, prisen på sistnevnte vil ligge på rundt 1.200 kroner, i følge Sony Ericsson.

Se bilder av alle telefonene