Storsalg i app-butikkene

Mange kutter prisen med 50-90 prosent.

<strong>JULESALG:</strong> Nå er det mulig å gjøre gode kupp i app-butikkene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
JULESALG: Nå er det mulig å gjøre gode kupp i app-butikkene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om de færreste har problemer med å betale 39 kroner for ei wienerpølse når de er småsultne, er det rart hvordan de fleste blir langt mer gjerrige når det handler om en app til den samme prisen.

Kjenner du deg igjen der, kan det være verdt å vite at du kan gjøre mange app-kupp de siste dagene før jul.

«Fryser» App Store

Apple har nemlig for tradisjon å stenge App Store i jula – for utviklere, altså. Det betyr at de ikke får lagt til nye apper, endret prisen og den slags, og dessuten pleier også topplistene å bli frosset.

Det gjør at mange app-utviklere senker prisene de siste dagene før jul, slik at listeplasseringen kan høynes litt før Apple trykker på pauseknappen. En god listeplassering vil selvsagt gi økt salg i jula, der mange får app-gavekort eller nye iOS-enheter under juletreet.

LES OGSÅ: Slik kan du bla i App Store fra PC-en

Mange apper til rabattert pris

Flere store programvarehus har derfor senket prisene dramatisk på mange av sine mest populære apper; særlig på spill. Mange som tidligere har kostet 50-100 kroner, får du nå til halve prisen og godt under det.

En kjekk nettside som gir deg oversikt over prisjusteringer i App Store er appshopper.com, som hele tiden overvåker de over 1.6 millioner appene i App Store for prisendringer.

9 KRONER: Leo's fortune koster nå bare ni kroner i App Store – ned fra 49 kroner.
9 KRONER: Leo's fortune koster nå bare ni kroner i App Store – ned fra 49 kroner. Vis mer


I skrivende stund ser vi for eksempel at titler som Hitman: Go og Lara Croft: Go er senket fra 49 til 19 kroner, minimalistiske Blek og Trick Shot fra henholdsvis 19 og 29 kroner til 9 kroner, samt at godbiter som Leo's fortune (49 9,-), Infinity Blade-spillene (69 9,-) og Bastion (49 9,-) alle er på salg.

Det smitter i de fleste tilfeller også over på Android, der vi også ser mange av de samme appene til en redusert pris.

På Android kan vi for øvrig tipse deg om appen AppSales (Play butikk, gratis), som lar deg se hvilke apper som er på salg i øyeblikket og overvåke apper du har lyst til å kjøpe, men ikke til gjeldende pris.

LES OGSÅ: Finner appene som har blitt gratis i dag