Storlansering fra Qtek

MOBILNYHET: De nye supermobilene fra Qtek bør tilfredsstille de fleste, og vi har tatt dem i nærmere øyesyn. Les alt om de ferske modellene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storlansering fra Qtek

  1. Qtek-nyhetene i bilder


Qtek er kjent for sine solide og funksjonelle Windows-baserte mobiltelefoner/PDAer, og nå slipper selskapet en rekke nye modeller utstyrt med den ferskeste utgaven av Microsofts operativsystem for mobile enheter (Windows Mobile 5.0).

Det er fire nye telefoner vi fikk muligheten til å titte på i dag, to i standard "candybar"-format, og to mer profesjonelle kombinasjoner av PDA og mobil.

Qtek 8300 og 8310 er mer eller mindre identiske telefoner, men har foskjellig design og plassering av snarveisknapper. Qtek 8300 fokuserer på musikkavspilling, og har derfor egne knapper som styrer Windows Media Player. 8310, derimot, har et mer profesjonelt fokus, og har derimot snarveisknapper som fører til kontakter og e-post.

image: Storlansering fra Qtek


Begge disse er for øvrig firebåndstelefoner som også støtter EDGE for raskere dataoverføring, og har samtidig innebygd støtte for WLAN. De har 1.3 megapiksel-kamera, og en flott og lyssterk skjerm som har en oppløsning på 240x320 piksler. Dessverre viser skjermen bare 65.000 farger, som begynner å bli litt lite i dagens marked. Det er naturligvis plass til miniSD-minnekort, og innebygd USB-tilkobling. Det er også mulig å koble seg til andre enheter via Bluetooth.

Begge telefonene er hendige, stilige enheter, som imponerer med den flotte skjermen. Begge to vil også være tilgjengelige i butikkene rundt oktober 2005.

Supermaskinene

Litt mer spennende for de skikkelig gadgetfrelste er Qtek 9100. Det er en fullverdig PDA med trykkfølsom skjerm, med en størrelse som tilsvarer den populære S100. Men den store overraskelsen er at 9100 har et fullstendig QWERTY-tastatur som skyves ut fra undersiden. Denne modellen er også stappet full av de nyeste teknologiene, og støtter EDGE, WLAN, har et 1.3 megapiksel-kamera, plass til miniSD-minnekort og alt man ellers skulle forvente fra en moderne mobil. Det som imidlertid kanskje er mest interessant, er at 9100 er den første PocketPC-telefonen som er utstyrt med norsk operativsystem, og ikke minst norske bokstaver på tastaturet. Denne utviklingen er gledelig, og viser at leverandøren har tenkt å selge mange eksemplarer av denne enheten.

Qtek 9100 og 8300
Qtek 9100 og 8300 Vis mer


Den største og mest imponernede av gårsdagens nyheter heter Qtek 9000. Det er et monster av en maskin, og kombinerer en kraftig PDA med en fullt utstyrt 3G-telefon. I lukket modus ser den ut som en standard PDA, med en flott og høyoppløselig VGA-skjerm. Riktignok er enheten en del større en de vanlige PDAene man har i dag.

Grunnen til dette er at 9000 kan åpnes, slik at et stort og fullstendig tastatur kommer til syne. Plutselig blir telefonen et fullstendig kontor, og med støtte for både UMTS og WLAN kan du alltid være oppkoblet med høy hastighet. Dessverre har ikke denne modellen tastatur med norske bokstaver. Det er for øvrig også plass til MMC-minnekort, Bluetooth, USB-tilkobling og et 1.3 megapiksel-kamera på utsiden, samt et VGA-kamera på innsiden som brukes til videotelefoni. I følge importøren er det også en mulighet for at 1.3 MP-kameraet blir oppgradert til to megapiksel.

Qtek 9000
Qtek 9000 Vis mer


9000 er en fantastisk gadget som har det meste, men størrelsen er et klart minuspoeng. Enheten vil også mest sannsynlig være dyr, men noe endelig pris er ikke avklart. 9000 kommer i butikk i desember.

Vi kommer selvsagt tilbake med tester av telefonene så snart de er tilgjengelige!

Se bilder av de nye telefonene her!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!