OVERHALES: Slik ser nye YouTube ut på Android-telefoner. Brukergrensesnittet er penere, ryddigere og forhåpentligvis bedre å bruke. Foto: Kirsti Østvang
OVERHALES: Slik ser nye YouTube ut på Android-telefoner. Brukergrensesnittet er penere, ryddigere og forhåpentligvis bedre å bruke. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Stor oppdatering av YouTube for Android

Får penere, ryddigere brukergrensesnitt og video-multitasking.

Google har begynt å rulle ut en oppdatering til YouTube-appen for Android som byr på store forandringer sammenlignet med tidligere.

En rekke nye funksjoner og endringer i brukergrensesnittet er blant nyhetene.

Penere design

Så å si alt er annerledes. Den lekre Google Nå-designen har nå også funnet veien til YouTube, akkurat som med så mange andre Google-apper den siste tiden. Det innebærer at videoer listes opp som rektangulære «kort», noe som gjør appen enkel å navigere seg gjennom.

Sidemenyen til venstre har også fått en redesign. Interessant nok har "Opplastinger" blitt det første elementet i den nye sidemenyen, hvilket noen tolker som at Google kommer til å fokusere enda mer på å lage videoer i tiden fremover, i stedet for bare å se på dem fra mobilappen.

Les også: Google lanserer egen spillportal

Får multitasking

Den kanskje største nyheten funksjonsmessig er multitasking, altså at det er mulig å se på en video samtidig som man gjør andre ting i appen. For å gjøre det, trenger du bare å sveipe videoen mot bunnen av skjermen, hvor den vil fortsette å spilles i en miniatyrvisning i hjørnet mens du finner nye du vil se på.

Nederst til høyre på skjermbildene kan du se den nye mini-videospilleren som fungerer uansett hvor i YouTube-appen du er. Du kan sveipe opp for å få den i full størrelse igjen, eller dra til venstre eller høyre for å lukke den.
Nederst til høyre på skjermbildene kan du se den nye mini-videospilleren som fungerer uansett hvor i YouTube-appen du er. Du kan sveipe opp for å få den i full størrelse igjen, eller dra til venstre eller høyre for å lukke den. Vis mer


Oppdateringen byr også på et nytt app-ikon, enklere tommel opp og tommel ned-ikoner, muligheten til å søke etter spillelister, og bedre landskapsmodus for nettbrett. Hvis du har skrudd av automatisk skjermrotering, vil ikke YouTube svitsje over fra portrett til horisontal visning. En irritasjon mindre for mange.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Google Maps klar for iPad

Kommer fortløpende

I tråd med Googles nye strategi om å slippe app-oppdateringer gradvis, vil YouTube for Android 5.0 slippes fortløpende for brukerne i løpet av de kommende ukene. Hvis du ikke klarer å vente, kan du laste ned APK-filen hos Android Police.

Den nye designen vil også komme til andre plattformer "snart". Siden Google er i klinsj med Microsoft angående YouTube på Windows Phone, antar vi at det først og fremst betyr iOS.

Les også: Google lanserer "Find My iPhone" for Android-telefoner