Stopper mobil Flash-utvikling

Fokuserer heller på HTML5.

Flash blir ikke lenger videreutviklet for bruk på mobiltelefon.
Flash blir ikke lenger videreutviklet for bruk på mobiltelefon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den kan ikke vise Flash har lenge vært en negativ bemerkning om iPhone og øvrige iOS-enheter.

Avdøde Steve Jobs hadde store motforestillinger mot Flash. Han mente blant annet at teknologien ikke passer for mobile enheter fordi den ikke er laget for berøringsskjermer, at den krever uforholdsmessig mye maskinkraft (som svekker batteriet), at den ikke er sikker nok og at teknologien er Adobe-proprietær, i motsetning til HTML5, som er en åpen standard og som støttes blant annet av Apple, Google og Microsoft.

Nå ser det ut til at Jobs ytringer er tatt til følge, for Adobe har nå gått ut offisielt med beskjed om at de ikke vil fortsette å videreutvikle Flash-spilleren for mobile enheter, men heller fokusere på HTML5. Det betyr at Flash-spilleren ikke blir utviklet til å støtte fremtidige mobile operativsystem, nettlesere og telefonkonfigurasjoner, selv om selskapet vil sørge for å tette eventuelle sikkerhetshull som måtte dukke opp i den eksisterende spilleren.

I følge selskapets blogg, innser Adobe at verden heller vil ha HTML5, og innrømmer at dette nå er den beste løsningen for å lage og levere innhold på en rekke mobilplattformer.

Selv om Adobe nå vil satse mer på HTML5-plattformen, vil de fortsatt videreutvikle Flash for PC-er, og jobber nå med versjon 12.

Tidligere denne uken ble det også kjent at Adobe kutter 750 stillinger.

Kilde: Adobes Flash-blogg

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!