Start treningen med iPhone

Her er en app som logger joggeturene dine.

Det er vår, solen skinner i store deler av landet, og det er på høy tid å finne fram joggeskoene igjen. Løper du 30-40 minutter tre ganger uka går livet i tillegg på skinner, og du kan unne deg litt ekstra godt fra grillen og kjøleskapet i varmen.

Neida, vi skal spare oss for floskler, og heller gå rett på sak: Runkeeper er et lite gratisprogram til iPhonen din som logger løpeturene dine, og gir deg i tillegg nyttig statistikk som du kan leke deg med i etterkant.

GPS og Google Maps

Programmet bruker GPS-en i telefonen, og sammen med Google Maps kan du se nøyaktig hvor og hvor langt du har løpt. Hvert minutt tegnes som søyler, jo høyere søyle, desto raskere har du løpt. Dermed kan du enkelt se hvor i løpet du har løpt raskest, og når du eventuelt begynner å dabbe av.Også kaloriforbruket regnes ut og logges.

Dataene dine logges på telefonen, og kan også lastes opp til runkeeper.com, der du kan få en langt mer detaljert oversikt over ruter, tider, totalt kaloriforbruk og andre statistikker:


I mitt tilfelle viste det seg dessverre at traseen var en kilometer kortere enn jeg hadde antatt, og dermed at formen var noe dårligere enn jeg trodde. Utover dette har jeg ikke mye å utsette på Runkeeper og Google Maps, og tar sikte på å bruke programmet aktivt i forberedelsene til badesesongen.

Har du lyst på mer hjelp, kan du også sjekke Allergruppens Personlig Trenings-tjeneste, Personligtrening.no. Dette er en tjeneste for betalende medlemmer.

Gratis

Du finner mer informasjon på runkeeper.com. Programmet kan lastes ned gratis fra AppStore. En Pro-utgave med flere funksjoner koster penger.

En Android-versjon skal også være tilgjengelig, men den har vi ikke prøvd.

Les også: Derfor kjøper vi iPhone