SpotON gir deg Spotify-radio på mobiltelefonen. Og det gjør den veldig bra.
SpotON gir deg Spotify-radio på mobiltelefonen. Og det gjør den veldig bra.Vis mer

Spotify-radio på mobilen

Blitt glad i den nye Spotify-radioen? Nå får du den på iPhone også.

Det begynte med Pandora. Musikktjenesten var tilgjengelig i en nettleser og var forbløffende smart – du skrev inn navnet på en artist, og så startet en radiokanal som spilte lignende musikk.

Selv om Pandora lever i beste velgående, er det snart fem år siden tjenesten ble sperret for europeiske brukere. Det finnes selvsagt en rekke andre tjenester som vil anbefale deg musikk basert på hva du liker, men spør du oss har få tjenester klart å lage en radiostasjon som i så stor grad klarer å spille musikk som ligner på artisten du først angav.

Les også:
Ni nettjenester vi misunner amerikanerne

Forbedret Spotify-radio

I sin siste oppdatering av tjenesten, ble radiofunksjonen i Spotify relansert, og endringen var definitivt til det bedre. Radioen er langt mer intelligent når det gjelder valg av sanger, og det skyldes at "motoren" nå er Echo Nest; det samme datagrunnlaget Pandora bruker i sine beregninger av hvilke sanger som skal spilles. Databasen inneholder nå over 30 millioner sanger fra 1,5 millionar artister med informasjon om alt fra tempo, taktart og toneart til popularitet og plateanmeldelser.

På mobilversjonene av Spotify finnes imidlertid ikke radiofunksjonen. Derfor er iOS-appen SpotON hjertelig velkommen. Appen lar deg logge på Spotify-kontoen din (krever premium-abonnement) og bruker også Echo Nest-databasen som grunnlag for å lage en radiostasjon til deg. Med andre ord fungerer den ganske likt den nye Spotify-radioen (og Pandora), selv om Spotify muligens også baker inn egen intelligens i forhold til hva brukerne hører på eller har i samme spilleliste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAMLESIDE:

Musikk

Spotify-radio på mobilen


Enkelt konsept

Konseptet er like enkelt som Pandora - du angir en artist og får så servert musikk som ligner. Du kan også velge å ta utgangspunkt i de 100 mest populære på Spotify, eller en av artistene du selv har hørt mest på. For hver sang som spilles, har du mulighet til å hoppe til neste (her er mulighetene noe begrenset på Pandora), og du kan i tillegg gi tommel opp eller ned slik at radiostasjonen fininnstilles deretter.

Liker du en sang du hører, kan du også legge den til en Spotify-spilleliste, eller dele den med Facebook-vennene dine.

Merk at tjenesten er basert på streaming fra Spotify og har ingen offline-støtte. Bruker du den på farten, vil du med andre ord bruke datatrafikk, så sørg for å ha en god trafikkplan på abonnementet.

Appen er gratis i lanseringsperioden, men vil muligens koste penger etter hvert.

SpotON (App Store, gratis)