Spotify på Windows Phone 8

Svenskene brukte vanvittig lang tid. Og ennå er de ikke helt ferdige.

TOK TID: Flere måneder etter Windows Phone 8 så dagens lys, ser Spotify dagens lys på plattformen.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TOK TID: Flere måneder etter Windows Phone 8 så dagens lys, ser Spotify dagens lys på plattformen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Gode nyheter for Windows Phone 8-brukere: Vår nye Windows Phone 8-app er ute i beta!" skriver Spofify på sin blogg.

Og gode nyheter er det absolutt. En Spotify-app har vært et av de såreste savnene på Windows Phone 8 – spesielt frustrerende fordi Windows Phone 7 har hatt appen hele tiden.

Så samtidig som mange nå jubler for den svenske musikktjenesten, har mange allerede revet av seg håret over at det har tatt nesten fire måneder å få appen fra Windows Phone 7 til Windows Phone 8.

Nå er det enda lettere – slik lager du egne ringetoner i Windows Phone 8

DinSide har helt siden Windows Phone 8-lanseringen forsøkt å få Spotify til å forklare den kraftige app-forsinkelsen, men vi har ikke fått noe mer enn "følg med"-kommentarer fra svenskene.

Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KJENT: Synes du Spotify på Windows Phone 8 ser kjent ut, kan det være fordi det så akkurat likt ut på Windows Phone 7. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

Her ser du hvordan Spotify ser ut på Windows Phone 8:

Ingenting nytt

Om ikke ventetiden var lang nok, er ikke Spotify 100 prosent klar for Windows Phone 8 ennå. Appen er nemlig i beta, altså versjonen før utviklerne sier seg helt ferdig. Men den ligger i Market og kan lastes ned av alle.

Så hva er nytt? Vel, ingenting, så vidt vi kan se. Designet på appen er prikk likt, og det er ingen ny funksjonalitet. Så vidt vi har sett foreløpig er ikke dette en ny app, per se, men en gammel app på et nytt operativsystem.

KJENT: Synes du Spotify på Windows Phone 8 ser kjent ut, kan det være fordi det så akkurat likt ut på Windows Phone 7.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KJENT: Synes du Spotify på Windows Phone 8 ser kjent ut, kan det være fordi det så akkurat likt ut på Windows Phone 7. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Den utnytter den høyere oppløsningen bedre, fyller de smalere skjermene og har fått en ny stor flis på hjemskjermen. Alt sammen i Windows Phone 8-ånd. Men appen forøvrig er den samme.

En av de beste Windows Phone 8-modellene – test av Samsung Ativ S

Blandet tilbakemelding

Spotify på Windows Phone 7 var pent, men ikke alltid stabilt. Og skal vi tro kommentarene i appbutikken Market sliter noen med dette også på Windows Phone 8. Men de fleste forteller at de er storfornøyde med at appen endelig har landet.

Her er noen kommentarer som har kommet på Market fra de norske brukerne:

  • "Veldig rart at dere har brukt tre måneder på å lage en app som ligner den gamle på en prikk, uten noe som helst nytt."
  • "Funker som den skal, men litt uoversiktlig navigering, og mangler for eksempel mulighet for å scroble til last.fm."
  • "Fungerer raskt og bra! Tross noen mangler er dette veldig etterlengtet. Stabil og sexy!"
  • "Sound: Excellent. Speed: Excellent. Stability: Poor. Integration with OS: Flaky at best. Trying to change song with lock screen play control crashes the app."
  • Spotify for WP8. About f****** time... Too bad you can't fast forward when listening to music. Disapointing, but no shock, that this isn't possible on a Windows Phone."
Hvor stor forskjell er det egentlig på Windows Phone, Android og iPhone? Se vår gjennomgang!