Spotify på vei til iPhone

Betyr det at den svenske streaming-tjenesten endelig kan tenke på å tjene penger?

SYMBIOSE: Det har lenge vært populært å snakke om "synergieffekter" i næringslivet. Når Apple og Spotify nå, på en måte, holder hverandre i hendene kan vi virkelig snakke om synergier.
SYMBIOSE: Det har lenge vært populært å snakke om "synergieffekter" i næringslivet. Når Apple og Spotify nå, på en måte, holder hverandre i hendene kan vi virkelig snakke om synergier. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den veldig populære, men foreløpig veldig lite innbringende musikktjenesten Spotify er endelig klar for iPhone.

Etter mye og og men, og etter masse rykter fram og tilbake om at Apple kom og ikke kom til å legge ut applikasjonen i programvarebutikken for iPhone, App Store, er det nå altså offisielt at du vil kunne streame musikk fra Spotify-serverne rett til mobilen.

- Godt samarbeid

- Vi er ikke overrasket, men vi er veldig begeistret. Vi har hatt en god dialog med Apple fra første dag, fortalte Spotify-gründer Daniel Ek til BBC News i går kveld.

Selve programmet som installeres på iPhone vil være gratis, men kan kun brukes av personer som abonnerer på Spotifys såkalte "Premium"-tilbud til 99 kroner i måneden.

Nylig ble det kjent at bare 0.7 prosent av alle Spotify-brukere betaler for tjenesten gjennom Premium-tjenesten, og Spotify er avhengig av å få flere til å betale for å kunne gi annet enn symbolske summer tilbake til artistene og plateselskapene som lisensierer ut musikken.

Oppgraderinger på vei

Det var knyttet stor usikkerhet til om Apple ville tillate Spotify-applikasjonen til iPhone, ettersom den, i det minste på det europeiske markedet (Spotify er foreløpig ikke tilgjengelig i USA), regnes for å være en trussel mot Apples iTunes-musikkbutikk.

Daniel Ek sier også til BBC at de allerede har begynt å oppgradere systemene i forbindelse med den økende interessen for tjenesten, og at han er sikker på Spotify-applikasjonen for iPhone vil tilføre tjenesten en rekke nye Premium-brukere.

Spotify har per i dag rundt seks millioner brukere i Europa, til tross for tjenesten fortsatt ikke er ute av beta, noe som blant annet medfører at nye brukere ikke kan høre musikk uten først å ha fått en invitasjon fra andre brukere.

Programmet forventes å være tilgjengelig i App Store om kort tid, som på App Store-språket vanligvis betyr et sted mellom en uke og 14 dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer