Blant nyhetene i den siste utgaven av Spotify er muligheten for å synkronisere lokalt lagret musikk trådløst til iPhone/iPod og Android-telefoner.
Blant nyhetene i den siste utgaven av Spotify er muligheten for å synkronisere lokalt lagret musikk trådløst til iPhone/iPod og Android-telefoner.Vis mer

Spotify nå med trådløs synk

Vi har testet den nye versjonen.

Spotify ruller nå ut den siste versjonen til sine brukere, og nyhetene er flere: Blant annet kan du nå overføre lokalt lagrede filer trådløst til mobiltelefonen, i tillegg til at det er mulig å kjøpe musikk direkte fra tjenesten, der du får rabatt jo mer du kjøper i slengen.

Les mer om nyhetene i "nye" Spotify

Vi har allerede fått tilgang til den siste versjonen, og det første som møter deg når du logger inn er en ny brukeravtale som du må være enig i. Endringen i brukeravtalen gjelder først og fremst innskrenkingen av gratisutgaven av Spotify, der ikke-betalende brukere nå får lov til å høre 10 timer musikk i måneden og maksimalt fem avlyttinger av hver sang.

Dernest legger Spotify automatisk til sanger du måtte ha på harddisken (i hvert fall fra iTunes) slik at også disse er tilgjengelig for avspilling via Spotify-applikasjonen. Du kan selv angi hvor Spotify skal lete ved å åpne innstillinger-menyen.

Nå kan du synkronisere spillelister og lokal musikk direkte til mobiltelefonen.
Nå kan du synkronisere spillelister og lokal musikk direkte til mobiltelefonen. Vis mer


Synkronisering mot mobiltelefon

Så fort vi logget oss på Spotify fra mobiltelefonen, dukket den opp under devices i venstre meny. Dette forutsetter at telefonen er koblet på samme trådløse nettverk som maskinen du sitter på (gjelder iPhone/Android), og ved å klikke på denne får du nå muligheten til å synkronisere musikken direkte til telefonen. Merk at også gratisbrukere av Spotify nå kan bruke mobil-appen, men da kun til å høre på musikk en besitter og som er synkronisert via Spotify.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DoubleTwist lar deg synke musikk, bilder og film trådløst til Android-telefonen

Vel å merke ser det ikke ut til å være mulig å plukke enkeltlåter fra det lokale biblioteket for å overføre til telefonen; her er det enten alle eller ingen. Vi får i hvert fall ikke dratt sanger over telefonnavnet, og det finnes heller ingen sync-valg om du høyreklikker. En mulig løsning her er å stjerne de lokale sangene du vil overføre til telefonen (eller putte dem i en spilleliste) og så huke av det aktuelle krysset. Vi valgte stjernevarianten, og da vil sanger du setter stjerne på automatisk overføres i det du trykker på stjerna.

Kjøp av sanger

Som nevnt er også nå muligheten til å kjøpe sanger blitt bedre enn før. Du kan selv velge hvorvidt du vil bekrefte kjøp med passordet hver gang eller ikke, og når du kjøper musikk, betaler du med downloads (nedlastinger), der prisen varierer ut fra hvor mange av dem du kjøper i slengen:

Jo flere nedlastinger du kjøper i slengen, desto billigere blir hver enkelt.
Jo flere nedlastinger du kjøper i slengen, desto billigere blir hver enkelt. Vis mer


Som du ser av bildet, koster én nedlasting 13 kroner, men kjøper du en hundrepakning med nedlastinger, får du hver låt for kr 6 pr stk. Nedlastinger du har betalt for må brukes innen 30 dager, men hvis du kjøper flere før de 30 dagene har utløpt, settes utløpsdatoen på alle til 30 dager etter de sist kjøpte nedlastingene. Maksimal levetid er imidlertid 90 dager. Vi synes denne begrensningen virker å være hard og synes dette er litt vel aggressiv prispolitikk.

Kjøpte sanger lagres selvsagt lokalt på maskinen du kjøper den fra og lagres i MP3-format, med bitrate på 320kbps, men der enkelte sanger (mindre enn 5%) "bare" har 256kbps. De kan da også synkroniseres til mobiltelefonen på samme måte som filer du ellers har lagret lokalt på harddisken.

Ellers er det gjort noen kosmetiske endringer i selve klienten, som fremstår enda litt mer delikat enn før. Vi savner dog fortsatt en mer redaksjonell "what's new"-side slik den norske konkurrenten Wimp har.

Men hva sier Apple?

Vi er litt spente på hvorvidt Apple vil reagere på dette. Spotify har nå lansert en fullblods iTunes-utfordrer, både med mulighet for å kjøpe musikk og overføre den trådløst til iPhone/iPod. Selskapet har tidligere fjernet apps fordi de har kopiert eksisterende funksjonalitet som allerede kommer med telefonen, for eksempel da de fjernet telefontjenesten Google Voice fra den amerikanske versjonen av app-butikken.

PS! Du trenger ikke å vente på at Spotify skal oppdatere seg selv. Den nye klienten laster du ned fra http://www.spotify.com/download.