Spotify med videoer og joggemusikk

Finner tempoet og musikk som matcher.

<strong>FLERE NYHETER:</strong> Spotify-gründer Daniel Ek hadde flere nyheter å komme med på en pressekonferanse i New York i dag. Foto: Getty Images for Spotify
FLERE NYHETER: Spotify-gründer Daniel Ek hadde flere nyheter å komme med på en pressekonferanse i New York i dag. Foto: Getty Images for SpotifyVis mer

Tidlig i juni går Apples utviklerkonferanse av stabelen, og etter alle solemerker kommer selskapet til å relansere musikktjenesten Beats, som de kjøpte for tre millarder dollar på denne tiden i fjor.

Erkerival Spotify kan med andre ord ikke hvile på laubærene, og det gjør de heller ikke.

I dag trommet de derfor sammen til pressekonferanse i New York for å vise frem hva de har jobbet med den siste tiden.

Ny joggefunksjon: Spotify Running

Er du blant dem som ofte tar med deg Spotify-musikk på joggetur, har Spotify nå lansert Spotify Running.

– Begynn løpeturen og Spotify Running vil finne ut av ditt tempo for å matche med musikk som passer perfekt, heter det seg i pressemeldingen.

Akkurat hvordan dette fungerer får vi komme tilbake til, men selskapet begynner å rulle ut Running-funksjonen til norske brukere allerede i dag. Vel å merke til iOS-brukere i første omgang.

I sommer vil også tilsvarende funksjonalitet bli å finne i Nike+-appen, mens også RunKeeper vil senere i år bli integrert med Spotify Running.

SPOTIFY RUNNING: Få musikk tilpasset tempoet du jogger i.  Running-funksjonen rulles ut til norske iPhone-brukere allerede i dag.  Foto: SPOTIFY
SPOTIFY RUNNING: Få musikk tilpasset tempoet du jogger i. Running-funksjonen rulles ut til norske iPhone-brukere allerede i dag. Foto: SPOTIFY Vis mer


Mer enn musikk

SPOTIFY NOW: En startside som over tid lærer hva slags musikk du foretrekker, og når.  Foto: SPOTIFY
SPOTIFY NOW: En startside som over tid lærer hva slags musikk du foretrekker, og når. Foto: SPOTIFY Vis mer


Tjenesten vil også tilby mer enn musikk å tilfredsstille ørene med; både i form av podkaster og video.

I følge pressemeldingen vil Spotify foreslå videoer og annet innhold til sine brukere, og vil raskt lære seg hva den enkelte liker å bli underholdt av.

Som med Netflix vil selskapet tilby egenprodusert innhold i form av Spotify Originals. Eksempler er egne radioshow og egenprodusert video.

Det nye innholdet blir først tilgjengelig i USA, Storbritannia, Tyskland og Sverige.

Ny startside

Spotify Now er en startside som tilpasser seg den enkelte bruker, og som over tid lærer hva slags musikk man foretrekker når.

Funksjonen ser forøvrig ut til å ha mye til felles med Songza.

Også dette blir først tilgjengelig i USA, Storbritannia, Tyskland og Sverige, men kommer også til Norge «om ikke alt for lenge».