MANGELFULL: Mapper høres kanskje ikke ut som noen livsnødvendig funksjon, men er faktisk ganske vital for dem med mange spillelister. Og at Android ikke har mapper når alle andre har det, gjør ikke ting bedre.  Foto: Spotify
MANGELFULL: Mapper høres kanskje ikke ut som noen livsnødvendig funksjon, men er faktisk ganske vital for dem med mange spillelister. Og at Android ikke har mapper når alle andre har det, gjør ikke ting bedre. Foto: SpotifyVis mer

Spotify lover å fikse Android-appen

Brukerne raser over manglende mapper i Spotifys Android-app.

24. august 2010 fikk den enormt populære musikktjenesten Spotify støtte for mapper. Man kunne da organisere spillelistene sine i disse mappene, slik at man slapp å rulle gjennom metervis av spillelister for å finne det man var på utkikk etter.

6. juli 2011 fikk iPhone-versjonen av Spotify-appen også støtte for disse mappene.

Og da Windows Phone 7-versjonen kom 7. november samme år hadde den støtte for mapper fra dag én.

Hva er best av Spotify og Wimp? Vi har testet!

Men i januar 2012 henger Android-versjonen fortsatt etter. Mappene dine er ingen sted å se, og du må ennå rulle deg gjennom spillelistene meter etter meter for å finne musikken din.

Nå krever Android-folket forbedring.

SKAL OPPDATERES: Android-appen har sett slik ut ganske lenge nå. Men snart kommer mappene. Når, vil ikke Spotify si.  Foto: Spotify
SKAL OPPDATERES: Android-appen har sett slik ut ganske lenge nå. Men snart kommer mappene. Når, vil ikke Spotify si. Foto: Spotify Vis mer


Fortvilte brukere

– Android-brukere er frustrerte over dette, men ingen i Spotify ser ut til å gi et lite hint om når, eller om, dette kommer til Android, skriver en skuffet DinSide-leser til oss.

Han henviser blant annet til en pågående tråd på nettstedet Get Satisfaction, hvor mange klager over at alle andre versjoner har mappe-støtte, unntatt Android.

De skriver ting som:

  • "Dette gjør navigeringen i appen ekstremt vanskelig!"
  • "Nå har Android-appen blitt oppdatert, men fortsatt ingen mapper. Dette begynner å bli en vits."
  • "Seriøst, fiks dette nå, da. Det er fem måneder siden dere sa at dette var på listen over ting dere ville gjøre."
  • "Alle Android-brukere er Premium-kunder. Hvorfor blir vi behandlet så dårlig?"

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorfor kan ikke enkelte låter i Spotify spilles av? Vi har fått Spotify til å forklare

Spotifys grunner

– Hvorfor har dere ikke mapper på Android-versjonen, når alle andre har det?

– Mappe-konseptet var ikke laget ennå da vi utviklet den nåværende Android-appen, skriver PR-sjef Sofie Grant i Spotify til DinSide.

Men mappe-konseptet var heller ikke laget da iPhone-versjonen kom ut. Likevel har iPhone-appen nå fått støtte for dette. Bakgrunnen skal være brukere som etterlyste funksjonen. På samme måte som også Android-brukere gjør det.

Plages du av manglende mapper i Spotify på Android? (Avsluttet)
Ja(42%) 665
Nei(30%) 475
Bruker ikke Android-appen(27%) 425
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Når det gjelder Windows Phone 7, var mappe-konseptet allerede på plass da denne versjonen ble utviklet. Derfor ble også mappene inkludert i første utgave.

Vil ikke røpe planene

– Prioriterer dere å oppdatere enkelte plattformer før andre?

– Vi jobber alltid med å utvikle tjenesten på alle plattformer. Men vi må ta avgjørelser for hva utviklerne våre skal prioritere, og hva som bør prioriteres fra et brukerperspektiv, svarer Grant.

– Når kan Android-folket forvente seg en oppdatert versjon med mapper?

– Vi jobber hardt med å forbedre oss på alle plattformer, og vi jobber med noen spennende nye funksjoner for Android-appen. Følg med! Jeg er redd vi ikke kan dele noen spesifikke funksjoner på nåværende tidspunkt, men vi tar kontakt når vi har flere nyheter, skriver Sptotifys PR-sjef til DinSide, uten å røpe om det faktisk er støtte for mapper hun omtaler.

Slik finner du dine egne Spotify-lister fra hvilken som helst PC