En ny sidebar og Now Playing på bunnen av skjermen gjør det langt enklere å navigere i Spotify-appen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
En ny sidebar og Now Playing på bunnen av skjermen gjør det langt enklere å navigere i Spotify-appen. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Spotify har blitt ny

Flere nyheter for iPhone og iPad.

Musikktjenesten Spotify har vært for mobiltelefoner siden 2009, men har fortsatt ikke kommet lenger enn til versjon 0.60 (tall under 1 angir ofte at app-er er i betafase). Denne er imidlertid helt fersk, og introduserer flere nyheter som gjør det enklere å navigere i musikkbiblioteket som nå rommer mer enn 12 millioner sanger.

Les også: Disse appene trimmer hjernen

Sidebare for enklere navigasjon

Den mest åpenbare nyheten er introduksjonen av en ny sidebar. Ved å sveipe fra venstre mot høyre dukker menyen opp, og gir tilgang til søk, nyheter, radio, spillelister, innboks, venneliste og innstillinger. Tidligere lå flere av disse funksjonene på bunnen av skjermen. Det hele minner nå mer om grensesnittet for Android-versjonen av Spotify.

En annen nyhet er "Now Playing" tittellinjen, som blir liggende på bunnen av skjermen mens du gjør andre ting i appen. Dermed får du rask tilgang til for eksempel å skifte spor (sveip fram og tilbake) eller stoppe avspillingen (pauseknapp). Sveip oppover for å se omslaget i fullskjerm og få tilgang til andre avspillingsfunksjoner.

Et klikk på omslaget gir deg blant annet tilgang til utlistinger av sanger på platen og andre plater av artisten, samt mulighet for å legge sanger til spillelister, stjernemerke, dele eller starte radiostasjon basert på artist/sjanger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver sang i spillelister og spillelister har fått en knapp med tre prikker (...) til høyre for seg. Klikker du på den får du tilgang til mange av de samme funksjonene. Du kan nå legge til sanger til spillelister uten først å avspille dem, noe som ikke var mulig tidligere.

Den nye sidebaren
Now Playing i bunnen, samt den nye ...-knappen til høyre for hvert spor
Trykk på ... gir deg følgende valg, side 1
Trykk på ... gir deg følgende valg, side 2

Her er bilder av noen av nyhetene:

Raskere

Versjon 0.60 skal også by på flere bugfikser, samt være noe kjappere og mer stabil enn tidligere versjoner.

Appen er tilgjengelig i App Store i skrivende stund.

Les også: Nå får du Photoshop på mobilen