Du kan bruke Spotify på mobilen selv med gratisversjonen, men da kan du kun spille av dine egne musikkfiler. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Du kan bruke Spotify på mobilen selv med gratisversjonen, men da kan du kun spille av dine egne musikkfiler. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Spotify gratis på mobilen?

Det er fullt mulig å bruke Spotify på smartmobilen med dine egne MP3-filer. Vi viser deg hvordan.

Spotify gir deg fri tilgang til mer enn 12 millioner låter, og for 99 kroner måneden (premium-abonnement) kan du laste ned spillelister slik at de er tilgjengelig også når du er offline. Som premium-medlem får du de samme fordelene også når du bruker mobiltelefonen.

Det er imidlertid fullt mulig å bruke Spotify på smartmobilen også dersom du er "gratispassasjer", hvis du har bygd opp en samling av musikkfiler på PC-en din. Du kan nemlig synkronisere lokale filer og spillelister basert på disse filene med mobiltelefonen, og det er faktisk veldig enkelt å få til. Og du slipper helt å forholde deg til iTunes i prosessen. Du trenger ikke en gang ha iTunes installert på PC-en!

I denne gjennomgangen viser vi deg hvordan du går fram. Vi har benyttet en iPhone, men framgangsmåten er lik også for deg som har Android-telefon.

1. Registrer deg som bruker og last ned Spotify Open, hvis du ikke alt har gjort det:

Spotify gratis på mobilen?


Prosessen tar et par minutter, og gir deg full tilgang til Spotify-biblioteket, men etter 20 timer pr måned er det slutt. Du kan imidlertid fint bruke Spotify gratis videre, så lenge du spiller dine egne, lokale filer.

2. Start programmet og logg inn. Spotify vil straks lete etter lokale MP3-filer og legge dem til i biblioteket ditt automatisk:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spotify gratis på mobilen?


Hvis du vil at Spotify skal lete i flere/færre mapper enn det som er standard, velger du Edit - Preferences fra menyen:

Spotify gratis på mobilen?


Du kan også fjerne alle mappene, og dra & slippe mapper og filer fra Utforsker til Local Files-oversikten i Spotify. Det liker i hvert fall vi best:

Spotify gratis på mobilen?


3. Når biblioteket ditt er oppdatert, kan du lage spillelister i menyen til venstre, for deretter å dra og slippe sanger fra Local Files-oversikten. Hvis du vil ha et helt album som spilleliste, drar du bare coveret over til New Playlist-symbolet:

Spotify gratis på mobilen?


4. Last ned og installer Spotify på mobiltelefon din. Du finner den i App Store og Android Market, og den er gratis.

5. Logg på med samme brukernavn som på PC-en, og (viktig!) sørg for at telefonen er koblet til samme trådløse nett som PC-en:

Spotify gratis på mobilen?


Spotify på PC-en vil nå automatisk oppdage at telefonen din er tilgjengelig:

Spotify gratis på mobilen?


6. Trykk på "Sync this device with Spotify". Straks vil Spotify gå i gang med å synkronisere hele musikkbiblioteket med telefonen din, via det trådløse nettet:

Spotify gratis på mobilen?


OBS: Har du mange filer kan det ta ekstrem lang tid, og kanskje spise opp all lagringsplass på telefonen. Derfor kan det være smart å huke av for "Manually choos playlists to sync":

Spotify gratis på mobilen?


7. Resten går av seg selv, og du kan snart nyte musikken din gjennom Spotify på mobilen så mye og så ofte du vil:

Spotify gratis på mobilen?


Og husk: Gjør du endringer i spillelistene på PC-en, vil de også bli oppdaterte på telefonen neste gang de er i kontakt med hverandre, og vice versa.

Her finner du flere Slik gjør du det-artikler


Har du tips til temaer vi kan ta opp i Slik gjør du det-spalten? Send oss en epost!