Spotify blir «ny»

iPhone-brukere får først tilgang på fornyet design.

GJØR ENDRINGER: Spotify har gjort noen endringer i designet på appen. Ser du hva som er nytt? Foto: Kirsti Østvang
GJØR ENDRINGER: Spotify har gjort noen endringer i designet på appen. Ser du hva som er nytt? Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Spotify har begynt å rulle ut et oppdatert design til sin app på iPhone. Ifølge selskapet er endringene laget for å gjøre tjenesten enda lettere å bruke (det ville jo vært snodig om det var motsatt?).

Endringene er riktignok ikke voldsomme, så det blir neppe så store protester som da Spotify justerte designet i fjor.

Nye knapper

Det dreier seg i hovedsak om tre nye ikoner for å legge til albumer i spillelistene dine, laste ned albumer og ta i bruk shuffle-avspilling av musikk.

Går du inn på en artist, album eller spilleliste, vil du se at den gamle «Shuffle play»-knappen er droppet til fordel for en enklere rund knapp som viser både et play-ikon og et shuffle-ikon.

image: Spotify blir «ny»

For Premium-brukere har Spotify også samlet funksjonene for å like, laste ned og spille musikk. Tanken er at de skal være enkle å komme til med én hånd.

Det er dessuten et nytt ikon for å laste ned musikk for å høre på i offline-modus (et ikon med en nedoverpil; frem til nå har det vært en en bryter).

image: Spotify blir «ny»

Til slutt skal omslagskunst for enkeltlåter vises frem i alle visninger bortsett fra albumvusning, slik at det skal bli lettere å se sangene du ønsker å høre på.

Kommer også til Android

Spotify ruller ut det nye designet gradvis til iPhone-brukere, så det kan hende det tar litt tid før det dukker opp hos deg.

Det kommer også til Android-brukere etter hvert.

Fått det nye designet ennå? Hva synes du om endringene?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!