Ute på lørdagskvelden med venner som sjekker mobilene sine hvert 5. minutt? Eller er det kanskje deg? Da er kanskje dette nye «partytrikset» verdt å sjekke ut. Foto: Kirsti Østvang
Ute på lørdagskvelden med venner som sjekker mobilene sine hvert 5. minutt? Eller er det kanskje deg? Da er kanskje dette nye «partytrikset» verdt å sjekke ut. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Spillet som tvinger deg til å legge vekk mobilen

Du vil ikke tape i «Phone Stacking» - men gud så vanskelig det er!

Vært ute på en fin restaurant med vennegjengen, men opplevd at halvparten av gjestene rundt bordet sitter med hodet i mobilen?

I dag skal vi jo dele alle opplevelser på sosiale medier, og har man ikke sjekket inn på spisestedet på Facebook eller lagt ut bilde av maten på Instagram, har det liksom ikke skjedd.

Mange kjenner seg sikkert igjen her, men vi kan vel alle innrømme at det ikke er spesielt sosialt eller høflig. Men det er jo så vanskelig å la være, og når man kjenner at det vibrerer i lomma, så...

Ny trend

Løsningen på problemet? Phone stacking, eller skal vi si mobilstabling eller mobilmølje på norsk? Hvis du trodde det dreide seg om en app, må vi skuffe deg.

Vi regner med at disse bildene ikke ble tatt mens phone stacking-runden pågikk... Foto: Instagram
Vi regner med at disse bildene ikke ble tatt mens phone stacking-runden pågikk... Foto: Instagram Vis mer


Det er en god gammeldags lek som går ut på at alle i en sosial sammenkomst ute på restaurant eller lignende legger mobilene sine på midten av bordet.

Førstemann som faller for fristelsen for å sjekke sin telefon før regninga kommer, må betale for alle. Dette er et spill du ikke vil tape.

Leken, som også går under navnet «Don't Be A Dick During Meals», dukket opp som en ide på en blogg i fjor, ifølge New York Times, og har sakte, men er i ferd med å bli en ny trend blant hippe smartmobilbrukere over atlanteren. Bare sjekk hashtaggen #phonestacking på Instagram.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå finnes det selvsagt andre måter å løse dette problemet på, for eksempel å la smartmobilen ligge hjemme (neida, det er selvsagt ikke et alternativ) eller å bare la den ligge i veska eller jakkelomma. Men en skikkelig straff gjør det sikkert en del lettere.

Hvordan smartmobilen påvirker livene våre i negativ retning får stadig mer oppmerksomhet, så at det dukker opp tiltak som dette, er lite overraskende. Vi skal i hvert fall gi det et forsøk det på neste lønningspils!

Kanskje du og dine venner gjør det samme?

Slik lyder reglene for "The Phone Stacking Game".
Slik lyder reglene for "The Phone Stacking Game". Vis mer