Spill Pokémon Go med skjermen avslått

Kan spare batteriet inntil 30 prosent.

<strong>SORT SKJERM:</strong> Med Android-appen Battery Extender Go kan du jakte på Pokémons uten at skjermen behøver å være tent. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SORT SKJERM: Med Android-appen Battery Extender Go kan du jakte på Pokémons uten at skjermen behøver å være tent. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert 9. august: I den siste versjonen av Pokémon-appen er batterisparingsfunksjonen tilbake. Du aktiverer den i innstillingene og kan da holde telefonen opp ned for å slukke skjermen mens du jakter.

Er du blant dem som spiller Pokémon Go, har du sikkert oppdaget at dette er et spill som krever mye strøm fra telefonen.

(Er du ikke, kan du sjekke ut vår nybegynnerguide til Pokémon Go.)

Ikke bare fordi det konstant bruker GPS-funksjonen på telefonen din – du er også nødt til å ha appen kjørende i forgrunnen for å finne Pokémons og klekke egg, som gjør at strømforbruket forsterkes ytterligere fordi skjermen hele tiden må være på-

Derfor kan det være fordelaktig å ha en nødlader i lomma; spesielt om du har tenkt til å jakte noen timer.

Slukk skjermen mens du spiller

Battery Extender Go er en Android-app som lar deg spille Pokémon Go uten at skjermen er tent.

SLÅ AV: Via den flytende knappen kan du slukke skjermen mens du spiller Pokémon Go. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SLÅ AV: Via den flytende knappen kan du slukke skjermen mens du spiller Pokémon Go. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Ifølge utviklerne kan dette spare deg for inntil 30 prosent med strøm dersom du har en telefon med AMOLED-skjerm, og 15-20 prosent dersom du har LCD-skjerm. I praksis fungerer appen altså ved at lysstyrken settes til null prosent mens Pokémon-knappen kjører.

Du kan enkelt vekke skjermen til live igjen, enten ved å trykke på skjermen én, to eller tre ganger, eller ved å bruke volumknappene, avhengig av hva du velger i oppsettet. Om du vil kan du kreve et låsemønster når du tenner skjermen igjen.

Flytende ikon

I oppsettet kan du også velge om du vil ha funksjonen tilgjengelig via et flytende ikon som blir liggende på toppen av andre vinduer. Alternativt kan du aktivere strømsparingen ved å trykke på et varsel i varslingsmenyen.

Selv om skjermen da er sort, kjører Pokémon-appen i forgrunnen, så telefonen vil fortsatt vibrere som før når du er i nærheten av en Pokémon, og du kan fint logge kilometre med trasking for å klekke egg.

Appen er for øvrig ikke begrenset til Pokémon Go, og lar deg for eksempel spille musikkvideoer fra YouTube selv om skjermen er slukket, noe som ellers ikke går med mindre du er YouTube Red-abonnent; en tjeneste som ikke er lansert i Norge ennå.

Battery Extender Go for Android (Play Butikk, gratis)

LES OGSÅ:
Nødladeren som kan lade telefonen 40 ganger
Trikset som avslører om batteriet er tomt eller ikke
Slik velger du riktig nødlader

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!